top of page

“Zonder dwarsliggers geen spoor”

Spiritualiteit en dwarsdenken of dwarsliggen kunnen samengaan.

Ik heb het gevoel dat nogal wat spirituele mensen, niet kritisch genoeg zijn op wat er in onze huidige fysieke wereld gebeurt.

Bewustzijnsontwikkeling op alle niveaus waarop het wenselijk en nodig is, is naar mijn gevoel alleen mogelijk als we spitualiteit en dwarsliggen met elkaar verenigen. En laat me meteen duidelijk zijn, voor mij is dwarsliggen of dwarsdenken, verschillend van het blootleggen van complottheorieën. Dat is ondertussen een belangrijke en zelfs risicovolle tak geworden die al wat ‘On-Licht’ is, in het Licht wil brengen.

Risicovol omdat we vaak niet begrijpen dat als deze dingen waarheid zijn, er niet al lang op een gepaste wijze gereageerd werd, door de instanties die de democratie daarvoor in het leven heeft geroepen. Ze liggen op het domein van ‘belangen’ waar we zelfs in onze meest gemene schaduw-fantasieën niet eens bij kunnen. En precies daardoor vormen ze ook een zeer manipuleerbaar domein zijn, voor wie geen zuivere bedoelingen heeft.

Spiritualiteit en dwarsliggen, hoeven niet op gespannen voet met elkaar te leven, maar kunnen elkaar harmonieus aanvullen.

Je kunt best een spiritueel wereldbeeld hebben en tegeljkertijd de politieke, economische, wetenschappelijke en media benaderingen van deze tijd, op fysiek niveau, ter discussie stellen.

Denken nog te veel mensen dat bewustzijnsverruiming slechts een kwestie is van fijnstoffelijke niveaus beter begrijpen? Gaat het bij bewustzijnsverruiming niet ook om het beter begrijpen van het niveau waarin we zijn geboren, het fysieke driedimensionele niveau?

Op school hoor je niet de waarheid over hoe dit fysieke niveau ‘echt’ functioneert, noch over wat zich daadwerkelijk afspeelt achter de schermen. Via de massamedia kom je dat, dat is ondertussen al wel duidelijk geworden, ook niet te weten. Dus als je de ‘waarachtigheid’ van dit fysieke niveau wilt leren kennen en de wereld waarin je leeft wilt begrijpen, moet je daar zelf naar op zoek gaan … eerder dan je neer te leggen bij het maatschappelijk aangeleverde bewijsmateriaal of je eenzijdig te verstoppen achter de ‘spiritualiteit’.


Deze kritische houding en dit dwarsdenken of dwarsliggen zijn net zo goed een vorm van bewustzijnsverruiming.

Durven spirituele mensen het aan om te aanvaarden dat de fysieke wereld niet altijd is, zoals hij lijkt te zijn, of zoals hij door de massamedia aan ons wordt getoond. Ik ervaar het als belangrijk om niet uit verbinding te gaan tegenover deze wereld, waarin wij geboren zijn. Het klopt voor mij niet, als we ons ‘terug-trekken’ achter virtuele muren van beschermend Licht.


Voor al wie bij deze laatste zin de hakken in het zand zet … hold your horses. Het komt er voor mij vandaag ontzettend op aan om je eigen Licht, van binnenuit te laten schijnen op deze wereld, op moeder aarde, op het hele Web van Leven, op AL dat is.

De wereld heeft ons Licht nodig en we kunnen ons versterken en beschermen via het Licht, absoluut, maar dat is nog niet hetzelfde als jezelf af-schermen door je achter een virtuele muur van Licht te verbergen en te ‘ontkennen’ of te ‘negeren’ dat je een deeltje bent van de problemen van de fysieke wereld, waar je deel van uitmaakt … iedere dag weer in je achterkeukentje en dat vanaf je geboorte… of zelfs vroeger.

Je weigert dan iets op te nemen… waarvoor je misschien wel hier bent op deze planeet. We zijn allen deel van het probleem … maar vergeet niet, OOK VAN DE OPLOSSING.Een eenzijdige houding verzwakt ons bijzonder omdat we dan een soort van energetisch imuunsysteem, dat ‘onderscheidingsvermogen’ heet totaal uitschakelen. En laat dat nu net zijn wat we vandaag ongelofelijk dienen te ontwikkelen op alle mogelijke manieren, spirtueel en dwarsliggend.Omgekeerd moeten mensen die dat wel begrijpen, ook leren begrijpen dat er fijnstoffelijke dimensies en wezens zijn. Blijven ontkennen dat er zoveel meer is dan wat wij kunnen zien en kunnen vatten, is vandaag misschien wel het ‘nieuwe naïef’ te noemen. Het is een houding die op de rem gaat staan van een niet te stuiten evolutie. En wat is de drijfveer om dit te blijven doen? Welke illusie wordt hierdoor gevoed?

 

Het is mijn wens, maar ook een grote uitdaging dat er, tussen deze twee groepen mensen geen strijd ontstaat, want ze hebben elkaar nodig om de mensheid te laten ontwaken en evoluties mogelijk te maken.

Spiritualiteit en dwarsliggers mogen elkaar niet uitsluiten, of zelfs maar in het minst bestrijden, want op een gegeven moment zullen –jij en ik- met beiden te maken krijgen, zolang we op deze planeet blijven.

Honderdduizenden mensen zijn er zich ondertusen al van bewust dat er iets dient te gebeuren. Ieder op zijn of haar manier en vanuit zijn of haar levensbeeld. Laten we die ‘PEOPLE POWER’niet weer ten prooi gooien aan een oude valkuil, die we kennen en waarvan we de uitwerking, dankzij de geschiedenis, maar al te goed kennen:

‘VERDEEL EN HEERS’.

Lieve lezer, hoe ga jij hiermee om?

Ik zie uit naar je opmerkingen, die voor mij iedere keer weer een ondersteuning zijn in het verbreden van mijn visie dank zij jullie diversiteit.

Met dank aan de inspirators voor deze blog: Christina Von Dreien,

Brené Brown en Sandra Ingerman.

Zaterdag 15 augustus 2020

Infospirator

124 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page