top of page

WAT DEFINIEERT JOU EN HOE WERKT DAT VOOR JOU?

Een reflectie op wie wij denken te zijn:

Duizenden jaren lang heeft de mens zich gevangen gevoeld in de gevangenis van zijn eigen verhaallijnen, geholpen en gestuwd door de invloed van vooroordelen van familiesystemen, culturen en religieuze programmeringen. Voor het grootste deel hebben de mensen zich overgeleverd gevoeld aan, zeg maar, de genade van gebeurtenissen en invloeden waarop zij geen vat hadden en hebben zij daar zelfs vaak zwaar onder geleden.

Maar weet je, de reden hiervoor zijn de beperkingen van hun eigen overtuigingen, hun geheugenverlies over wie zij werkelijk zijn, en de hypnose die hen wordt opgelegd door de beschavingen waarbinnen zij leven. Degenen die aan deze gevangenis zijn ontsnapt, vormden een zeer klein percentage van het geheel en zij stonden vaak alleen met hun nieuw gevonden vrijheid of werden zelfs vervolgd omdat zij die verkondigden. Vaak was de beste oplossing voor hen zich af te zonderen en een rustig leven te leiden op afgelegen plaatsen of de toorn te riskeren van de controlerende elementen.

Zelfs in de gevangenis kunnen sommige mensen een zekere mate van geluk vinden. Zij hebben hun vriendschappen, hun afleiding, hun dagelijkse bezigheden en zij kunnen soms een leven leiden dat anderen benijden en dat anderen als zeer gelukkig beschouwen.

Er zijn altijd de rijken geweest, de populaire mensen, degenen die de touwtjes in handen hebben, of de maatschappij besturen en zij schijnen al het geluk te hebben. Maar de meeste van deze mensen hebben in de zelfopgelegde gevangenis van het aardse leven gezeten en hebben gewoon de scripts uitgevoerd die voor hen geschreven waren, vaak volledig gevormd door controlerende invloeden van voorwaardelijke liefde, angst voor consequenties, en het verlangen om geaccepteerd te worden.In deze buitengewone tijden van verandering hebben we de mogelijkheid om wereldwijd voorgoed te ontsnappen aan de gevangenissen van onze verhalen en verhaallijnen. De mensen beginnen nu pas te beseffen dat de mensheid de meest dramatische verandering in de geschiedenis van de wereld doormaakt en dat de gevolgen hiervan enorm zullen zijn en zullen leiden tot een geheel andere werkelijkheid met een buitengewoon nieuwe reeks kansen en mogelijkheden. Om dit te bereiken zal veel of het meeste moeten verdwijnen, de meeste dingen waaraan we gewend zijn geraakt en waarvan we verwachten dat ze ons troosten. Zoals wijlen Ram Dass graag zei: "Je kunt je maar beter comfortabel voelen met verandering."

De prijs voor deze ontsnapping uit de gevangenis zal het comfort van het verwachte en het bekende zijn. Er is gewoon geen manier om vast te houden aan wat comfortabel en bekend is en tegelijkertijd de enorme vrijheid te ontdekken die op ons wacht.

We zijn geïnstitutionaliseerd geraakt zonder het zelfs te beseffen en velen van ons willen eigenlijk niet uit de gevangenis bevrijd worden om de mogelijkheden van een vrij leven te verkennen. We willen terug naar onze gevangeniscellen, met dezelfde roosters, dezelfde gevangenisuniformen, en elke dag hetzelfde eten. Waarom? Omdat het bekend is en vrijheid komt met mysterie en dat kan eng zijn.

Je kunt beter bij de duivel blijven die je kent, dan bij degene die je niet kent.


Kinderen houden van verrassingen en ze verwachten natuurlijk dat die verrassingen geweldig zijn. Als je tegen een kind zegt: "Ik heb een verrassing voor je", zullen ze stralen van plezier en anticiperen op een heerlijk toetje, snoep, een nieuw stuk speelgoed, of iets anders geweldigs. Volwassenen zijn veel minder geneigd om van verrassingen te houden.

Zij zien verrassingen met argwaan aan en verwachten meteen het ergste. Verrassing, verrassing, de versnellingsbak van de auto heeft het begeven en het zal duizenden kosten om hem te repareren en de garantie is verlopen. Verrassing, er zijn nieuwe belastingen en de oude aftrekposten zijn afgeschaft. Verrassing, je hebt kanker. Verrassing, je echtgenoot wil scheiden. Verrassing, je baan is opgeheven door de technologie.


De reden dat dit alles zo grimmig klinkt voor volwassenen is dat ze gewend zijn om in de gevangenis te zitten en dat er geen ontsnappen mogelijk is aan het slechte nieuws waar hun scripts om vragen.

Waarom bevatten de scripts en verhalen van mensen zo veel slecht nieuws? Omdat deze verhalen voor het grootste deel zijn geschreven door het ego, en dat is niet je vriend. Dat zou nu wel stilaan duidelijk moeten zijn. De enige manier waarop het ego je kan domineren is door je te laten ‘lijden’. Het strikt je met een kleine bevrediging en slaat je dan neer met een vreselijke teleurstelling, waardoor je blijft hunkeren naar nog een klein beetje bevrediging. Is dit niet het exacte scenario van heroïneverslaving of alcoholisme of welke verslaving dan ook. Het is het exacte patroon van huiselijk misbruik en geweld. We verkopen ons leven voor een paar momenten van zelfbevrediging, een paar zilveren of gouden munten op dit moment, en laten de enorme schat die buiten de poorten ligt aan ons voorbijgaan…

 

Zaterdag 2 oktober 2021.

Dit verhaal wordt morgen verder gezet met:

‘HOE KAN IK ME CONFORTABELER VOELEN MET VERANDERING?’

Met dank aan mijn inspiratoren: Sandra Ingerman, Renee Baribeau en het Universeel Veld van Sjamanisme.


Infospirator


37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ga je mee?

Comments


bottom of page