top of page

PRO-ACTIVITEIT 3. “Doe de challenge: 30 dagen Pro-actief”
Er is echt meer nodig om proactief te zijn dan je op het eerste gezicht zou denken.

Proactief zijn vereist meer dan slim zijn of bereid zijn om buiten de gebaande paden te treden. Proactief zijn betekent dat je altijd klaar moet zijn voor alles wat op je afkomt, zelfs als je, zoals vaak het geval is, geen idee hebt dat het komt of wat er gaat komen.

Hoe doe je dit?


Wel, het is nogal gemakkelijk en uitdagend tegelijk. Het is eigenlijk niet moeilijk, maar het uitdagende deel is het veranderen van onze houding en het maken van nieuwe interne regels in ons leven die we dan kiezen te volgen terwijl we onze oude benaderingen loslaten. Met andere woorden, het vereist dat we onze gewoonten veranderen.

De oude regel zou kunnen zijn: "Er is geen manier om op alles te anticiperen, dus soms win ik en soms verlies ik." De nieuwe regel zou kunnen zijn: Ik ben altijd op de juiste plaats op het juiste moment." En: "Omdat alles heilig is, is alles wat op mijn pad komt heilig."

Een andere regelverandering zou kunnen zijn:


"Hoe ik me ook voel, zelfs als ik een slechte dag heb, ik ben altijd klaar voor alles wat op mijn pad komt, want 'mijn essentie' heeft de leiding,

niet mijn persoonlijkheid."


Dus nu hebben we het over ‘spiritueel proactief’ zijn en onze werkelijkheid veranderen om heel andere resultaten teweeg te brengen. Wat een concept!


Dit vereist veel oefening, het voortdurend herkaderen van elke ervaring totdat de nieuwe regel stevig op zijn plaats zit en automatisch functioneert. Het proces is eigenlijk heel eenvoudig, je bouwt nieuwe neurologische paden op en laat platgetreden mentale paden sluimeren tot ze uiteindelijk verdwijnen. Dit gebeurt door eenvoudige herhaling van de nieuwe gedachte en het volledig uithongeren van de oude. Hoe meer je het uithongert, hoe sneller dit zal gebeuren, dus je kunt niet lui zijn en goede resultaten verwachten.


Dit is dan de kern van het veranderen van je realiteit om een pro-actief persoon te worden.

Wat als –jij en ik- door ons regelboek gaan en beginnen met het veranderen van de regels waarnaar we vandaag leven. Je kunt weten wat je oude regels zijn door simpelweg op te merken hoe de dingen voor je zijn uitgepakt. Als je resultaten krijgt die je niet wilt, betekent dit dat je een regel hebt waarvan je niet wist dat je die had. Vervang oude reactieve regels door proactieve. Laat je spirituele leven voor je werken op een alledaags niveau.

Haal het uit de strakke doos van kerk of religie en maak het tot de manier waarop je leeft.

Leef groots en moedig en vooral pro-actief.


 

Maandag 15 maart 2021

Met dank aan mijn ispirators: Sandra Ingerman, Sharon Blackie en

José Stevens en aan jou lezer.


Ben je klaar voor een kleine uitdaging?

Ga je, samen met mij, de challenge aan? : “30 dagen Pro-actief”


Wil je je ervaringen delen, wetende dat elke ervaring, welke ook waardevol is?

Ik zou dat alvast fijn vinden.

Delen kan je, via rietlenaerts057@gmail.com of via riet@sjamaancoach.be

De ‘benieuwd-heid’ ligt nu geheel aan mijn kant!


coach-Infospirator
47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ga je mee?

Comentarios


bottom of page