top of page

‘NIEMAND HEEFT EEN COACH NODIG,MAAR IEDEREEN KAN EEN COACH GEBRUIKEN.’


Na de terugkeer van mijn opleiding in Mexico koos ik dus, onbewust maar wel voor de volle honderd percent, voor ‘het slachtofferschap’ tot… ik Florence, een oude Engelse ‘lezer’, in Belgë ontmoette. Op het eind van ons gesprek vroeg zij me om toch nog verder te blijven zoeken tot ze enkele maanden later terug zou komen naar België. Ik herinner me haar woorden nog als de dag van toen:

‘… If by than you don’t know what it means to -re-connect-, I will tell you.’

Ik had het gevoel dat ik gered was. Iemand zou me binnen en paar maanden vertellen wat ik moest doen en dan zou alles opgelost zijn.

Ik zou een vrij en gelukkig mens zijn voor de rest van mijn dagen.


Maar twee maanden later kwam het bericht dat Florence overleden was.

Ik voelde het verdriet van het overlijden van een prachtvrouw als Florence en tegelijk stortte, zo leek het me, mijn wereld inéén. Ik zou niet te weten komen wat ik moest doen.

Ergens, denk ik nu, dat ik in de illusie leefde dat de oplossing een soort verlossende zin zou zijn, een soort ritueel, een ‘Deus ex machina’ of misschien zelfs een pilletje dat me zou helpen om dat 'IETS' wat ik miste, te vinden of te her-vinden, kortom ik hoopte op een ‘quick fix’. Maar op het diepste punt komt meestal -de ommekeer- en een maand later ben ik, na een ontmoeting met mijn sjamaanse leraar Ria Font Freide, gestart aan mijn langlopende opleiding: ‘Innerlijk Sjamanisme’.
Stap per stap heb ik, onder haar deskundige begeleiding, geleerd om mezelf te ‘stalken’ om zo, in verbinding en respect voor mezelf, de ‘zichtbare’ wereld opnieuw aan te gaan.


Ze heeft me geleerd de verbinding met de natuur te intensifiëren en te verdiepen zodat ik nu weet hoe ik mij kan voeden aan de natuur en de natuur aan mij.


Achtentwintig basis-krachtdieren hebben hun ‘medicijn’ gedeeld en Raaf en Wolf ondersteunen mij nog steeds in mijn begeleiding van klanten en in mijn opleidingen.

Ik heb geleerd dat kennis verzamelen, bijzonder interessant kan zijn en dat je dat zeker moet doen, maar dat ‘kennen’ pas ‘kunnen’ wordt, als je het in je achterkeukentje kan gebruiken en dienstbaar kan maken voor je community. Ik heb leren contact maken en reizen naar de ‘niet-zichtbare’ wereld, om daar te mogen overleggen met onze bondgenoten die ik zo dankbaar ben voor de diepe inzichten die ze me nog steeds bijbrengen en die me helpen om alles te bekijken vanuit zijn eigen ‘gelaagdheid’, wat ervoor zorgt dat je antwoorden en oplossingen sterker onderbouwd kunnen worden.


Ik heb de ware inhoud leren ontdekken van woorden als: Onderscheidingsvermogen, liefde, Licht, vergeving, dankbaarheid, afgescheidenheid en verbinding. Maar om eerlijk te zijn, wat mij nog het allermeest heeft ondersteund, was de aanwezigheid van een leraar/coach aan mijn zijde die me geholpen heeft de opstap te nemen en de basislijnen to ‘re-connect’ uit te zetten.


Vandaag de dag zorgen de inspirators en coachen in mijn leven ervoor dat ik precies doe wat ik zeg dat ik ga doen. Ze wijzen me op de blinde vlekken in mijn eigen visie en laten me zien wat mijn volgende stappen zouden kunnen zijn. Mijn coachen zijn mijn kampioenen. Ze zijn altijd op de achtergrond om voor me te duimen en me te inspireren om zo goed mogelijk te zijn en… ze komen van overal: professioneel, familie, kinderen, vrienden, klanten, oud-leerlingen, leerlingen, paarden, de natuur...


Ik heb ooit iemand horen zeggen:

‘Niemand haalt de Olympics zonder coach, dus waarom zou je proberen je ‘beste leven’ te winnen, zonder een coach?’

Wow, dacht ik, die zit!


Je hoeft het inderdaad niet allemaal alleen te kunnen.

Waarin ligt dan de kracht van je her-verbonden voelen met het geheel van je innerlijk landschap, waarmee je geboren bent?

Dat ligt inderdaad niet in een ‘quick-fix’, maar in je eigen weg terugvinden van ‘afgescheidenheid’ naar ‘verbinding met AL dat is’.

Het is een weg die al wat jou voedt, terug samenbrengt en je maakt tot de beste versie van jezelf… in dienstbaarheid voor jezelf en voor het groter geheel.WAT IS HET DAN WAT JE 'HER-ONTDEKT'?


· OF je verbonden bent met jezelf en HOE je verbonden bent jij met jezelf.


· Hoe je je verhoudt tot de ‘zichtbare’ wereld.

Ben je eraan ‘ge-bonden’ of ben je ermee ‘ver-bonden?’

Kan je liefde en blijheid voelen voor de kracht en de pracht van deze aarde, los van wat je kleine of grote buitenwereld, of je ‘onderliggende overtuigingen’ je willen opleggen?

· Hoe sterk je verbonden bent met de natuur.

Zij is één van onze grootste leermeester, als we haar opnieuw leren (h)erkennen en respecteren.


· Hoe je verbonden bent, zoals onze voorouders, met de ‘niet zichtbare’ wereld .

Zij kan ons ongelofelijk helpen om verder te zien dan onze neus lang is.


Dit pad wordt vaak de weg van het licht genoemd.

Het is duizenden jaren doorgegeven door onze voorouders en met goede redenen, want het is een deel van ONS GEBOORTERECHT EN HET WERKT.


Wil je ervoor zorgen dat, waar je ook staat in het leven, je een bondgenoot aan je zijde hebt die je hoogste visie voor je houdt en je steunt in het leren stellen van de juiste vragen? Iemand die je aanmoedigt om de keuzes te maken die in lijn liggen met je dromen voor de toekomst, iemand die je geen compromissen laat sluiten of je laat terug vallen in de patronen van je ‘onderliggende verplichtingen en overtuigingen’, iemand die je verantwoordelijk houdt voor wat je zegt te zullen doen en die je herinnert aan je doelen, vooral wanneer je ze toch uit het oog verliest?


Dan is de tijd voor jou misschien rijp om te gaan kijken naar mijn website

sjamaancoach.be en weet je… ‘sjamaan-leraar/coaches’ bijten niet.

Ze kunnen, indien nodig, confronterend zijn, dat is waar.

Maar hun enige doel is om zichzelf, jou en onze gemeenschap te begeleiden naar jouw ‘gewoon-Buitengewoon-leven’.

Wil je echt de tijd nemen om je te verdiepen in de weg van dit levens-veranderende pad, dan kan je aan de slag en ik wil je daarbij zeker ondersteunen.

‘I’m not telling you it’s going to be easy,

I’m just telling you it’s going to be worthy.’


Heb je vragen, dan hoor ik dat graag.

Mijn emailadres: rietlenaerst057@gmail.com, of riet@sjamaancoach.be

Mijn telefoon 0033/674996868


 

Zondag 7 februari 2021

Morgen, lieve lezer, laat ik je kennismaken met de plek en de manier waarop we, via onze plek hier in Frankrijk, eraan werken om dit pad van duizenden jaren, aangepast aan deze tijd, verder door te geven.Infospirator en sjamaans leraar/coach


44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ga je mee?

Comentarios


bottom of page