top of page

DE KIP OF DE HAAN


Dit weekend wil ik graag twee kleine infospiraties, gebaseerd op uiteraard, bijzonder oude vertellingen, van onder het stof halen. Misschien kunnen ze ons vandaag opnieuw inspireren.


Op een dag, krijgen twee jongeren een dispuut over het pluimvee dat ze die morgen op de markt hebben gekocht.

De ene is er zeker van dat het een kip is terwijl de andere bij hoog en bij laag blijft beweren dat het een haan is.

Omdat ze beiden nogal sterk gehecht zijn aan hun standpunt, komen ze er niet uit en duurt de discussie voort, tot laat in de avond.

Uiteindelijk stelt één van beiden, Joris, voor om ‘het gevogelte’ voorlopig in het kippenhok te steken, aangezien ze het pas de daaropvolgende zondag zullen klaarmaken.

‘Tegen die tijd’ zegt Joris zullen we toch wel de kans hebben om erachter te komen of het een kip of een haan is.

De nacht verstrijkt en bij het krieken van de dag klinkt vanuit het hoenderhok, achter het huis, een rijkelijke ‘kukkelekuuuu!.’

‘Heb je dat nu gehoord?!’ roept Joris triomfantelijk.Ja’, antwoordt Thomas, die wit wegtrekt, als door de bliksem getroffen.

‘Dat is toch niet te geloven!! Mensenlief als ik het niet met mijn eigen oren zou gehoord hebben, dan zou ik NOOIT geloofd hebben dat een kip kon kraaien!’

 

Ken jij ook Thomassen in jouw buurt? Koppig? Zo eigenwijs en zeker van zichzelf, dat ze niet voor rede vatbaar zijn? En wat is het toch dat hen zo verblindt? Hun trots? hun ego?

Hun ongeloof?, Hun onwetendheid? Of gewoon …

Hun onmogelijkheid om toe te geven dat ze zich, ‘heel misschien’, ook wel kunnen vergissen?

zaterdag 10 oktober 2020

Infospirator

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page