top of page

STILTE, die waardevolle kracht, richting HART‘Hoe kunnen we bij onze hartenergie komen en haar als kracht inzetten?

Of, met andere woorden, waar en hoe vinden we die verbinding met het hart (terug) die zo sterk is dat we het Machts-spel dat wordt gespeeld, kunnen verlaten? Dat was de tweede vraag die ik stelde in de crypte van Rocamadour.

En dit is het antwoord dat ik, in de stilte hierop kreeg:


‘Nergens is energie zo voelbaar als in stilte. Heb je wel eens meegemaakt hoe er één minuut stilte werd gehouden voor een overledene of slachtoffers van een natuurramp? De kracht van de stilte wanneer naties over de hele wereld tegelijkertijd een moment van stilte houden? Heb je wel eens deel genomen aan stilte-dagen, stilte-retraites, stilte-bijeenkomsten, aan mekaar zelfs op een scherm, in stilte vijf minuten in de ogen kijken?


Nergens kan liefde en verbinding, over tijd en ruimte heen, zo snel ontstaan en groeien als daar waar mensen in stilte samenzijn en zich verbinden met een groepje, een groep, een goot aantal mensen, een dorp, een stad, een werelddeel, meerdere werelddelen. We hoeven mekaar niet te kennen, we hoeven mekaar nog nooit te hebben ontmoet, we hoeven geen woorden te gebruiken om te horen wat onze harten, via de stilte aan mekaar vertellen.


Harten die zich verbinden met elkaar, ontwikkelen een bijzondere kracht. Deze vertaalt zich in een lichtfrequentie die geen polarisatie of afstand kent, die tijd en ruimte overstijgt en zich verbindt met gelijkaardige energieën over de hele wereld. De kracht van Licht en Verbinding smeedt, woordenloos, sterke en diepe banden die bergen kunnen verzetten.

Maar wat zou je dan kunnen beletten om voor die kracht te kiezen?


Dat ontdek je zelf wanneer je eens een dag lang aandacht hebt voor alles wat in staat is om jou af te leiden van stilte-kracht? Radio, televisie, kranten, Iphones, affiches, reclame, facebook, Messenger, berichten, stress enz…

Kan jij je nog voorstellen dat dat, bijvoorbeeld een week lang, allemaal zou wegvallen?

Durf jij nog een week op vakantie vertrekken, zonder je Iphone, Ipad of computer? Durf jij nog een niet-fancy, very basic vakantie opzoeken als dat je dichter bij je stilte zou brengen? Nu ja, waarom zou je dat doen? Je bent tenslotte met vakantie. Maar wat wil ‘vakantie’ vandaag voor jou precies zeggen? Waarom zou je kiezen voor een plek waar je niet dag en nacht kan vermaakt worden? Waarom zou je nu tijdens je vakantie ervoor kiezen om de stilte en de soberheid uit te nodigen, zodat je bij je eigen innerlijke stilte en kracht kan komen?

Is dit voor jou nog haalbaar of eerder ‘not done’. Is het een gruwelidee, of maakt het je bang?


Dit is niet HET beeld van DE REALITEIT, bij uitstek geworden, want natuurlijk zijn er nog best wel mensen die net in hun vakantie de stilte opzoeken, hoog in de bergen, ver van de samenleving, ver van de overconsumptie, alleen in de natuur… maar zij worden, in jullie wereld, ondertussen makkelijk gelabeld als heremieten, bohemiens, groene jongens en meisjes...zelfs activisten. Het is hun manier om zich te verzetten tegen de overal waarneembare nivellering. Zij gaan, tijdens hun vakantie op zoek naar levensvreugde door een eenvoudig leven, dicht bij de natuur.


Als mensen vandaag de stilte ingaan, voelen ze zich, bij aanvang onrustig, of ongemakkelijk. Soms willen ze weglopen en voelen, zeker bij de start ongeveer het tegendeel van innerlijke vrede en rust. Zodanig zijn jullie gehecht en zelfs verslaafd geraakt aan wat jullie, met hopen, wordt aangeboden: ‘afleiding en lawaai.'

Jullie vechten tegen de stilte die jullie grootste kracht is.

Pas nadat alle stoorzenders en geruis tot stilstand zijn gekomen, ontstaat er een nieuw iets: ‘VERTRAGING’. Alles zoeft niet meer voorbij in shopping en hopping-tempo en er komt ‘stil-aan’ meer aandacht voor de omgeving. Niet als zenuwachtig flitsende beelden, maar als een optelling van waardevolle kleinere details die samen een 'waarden-vol' geheel vormen.

En in dat waarden-volle geheel waar alles met alles verbonden is en jullie ook deel uitmaken van DAT WAT IS, kan je stil worden en in je hart komen. Je kan dan heel precies beginnen voelen waaraan jij nog wel energie wil geven en waaraan niet meer. Wat klopt voor jou en wat niet (meer)? Op dat ogenblik voel je wat klopt en voedend is voor jou en voor het groter geheel en je kan het ontstellende verschil ervaren met de geconstrueerde verslaving die ons vasthoudt.


Stilte ondersteunt je bewustwordingsproces. Maar,… zou het kunnen zijn dat er krachten zijn, die dat nu net -niet- willen. Die jullie overstelpen met steeds weer nieuwe gadgets en producten die worden verkocht alsof het ‘’waarden’ zijn die jullie absoluut dienen te bezitten. Jullie vragen jullie misschien zelfs niet meer af waar ze vandaan komen, al die gadgets, of ze ecologisch verantwoord zijn, of iets of iemand moet lijden opdat al die gadgets de markt zouden kunnen overspoelen, wie of wat wordt hier beter van?


Kies zelf vrienden waar je naartoe wil. Wees neutraal en compassie-vol, maar niet blind. Wij zijn er ons van bewust dat de contradictie waarmee jullie dienen te leren leven op jullie planeet, bijzonder moeilijk is. Jullie wordt gevraagd om wel IN deze wereld te leven, maar niet VAN deze wereld te zijn. En toch moeten jullie ‘precies’ in déze wereld zijn. Middenin dit leven staan, vol vragen, angsten, bedreigingen en twijfels waarvan het niet de bedoeling is dat jullie je volledig afkeren. Maar vanuit de stilte en het licht, jullie grootste krachten, komen jullie in je hart en daar vrienden, daar kan je de essentie voelen om solidariteit te ervaren met wie in deze wereld wordt gemangeld en geknecht. De kleinen en de onmondigen; Zij die in die wereld zijn, zij die zich steeds maar weer moeten verstaan met Macht en Duisternis. Stuur wereldwijd vanuit de stilte van je hart, liefde en licht en het zal aankomen en de basis leggen voor verandering.’


Einde van deze begidsing vanuit de bovenwereld op 05.02.2023


Is het gemakkelijk?

Helemaal niet!

Is het de moeite waard?

ABSOLUUT!


 

Zaterdag 18 februari 2023

Infospirator, Practical Shaman


64 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 comentário


greatwhitewhalecenter
greatwhitewhalecenter
27 de fev. de 2023

Super mooi en zo waar, bedankt om te delen en te luisteren naar je begidsing.

Curtir
bottom of page