top of page

PLUG OPNIEUW IN OP HET COLLECTIEF GEHEUGEN

Als je opnieuw doorheen de geschiedenis loopt, honderden, honderden en duizenden jaren geleden, dan zal je zien dat de mens ooit vertrokken is van een haast barbaarse visie, die hij gedurende eeuwen heeft vast gehouden. Er was een kleine groep die grootse ideeën uitbouwden, verhalen vertelden, zelfs poëzie schreven en wat je maar wil. Zó was er een absolute minderheid en dan was er de massa, de grote meerderheid die ‘slaven’ waren. De enkelen, konden met de massa doen wat ze wilden. En dit op orde stellen van de volgorde van zaken werd gedurende eeuwen bekrachtigd door de religieuse wereld. Dit plaatje van de aanvang van de menselijke evolutie leert ons dat het vandaag ‘een mirakel’ is dat we als mensheid in staat zijn om, bijvoorbeeld het misbruik van een kind als ‘dramatisch‘ te beschouwen. Dat is compleet nieuw. Dat vrouwen op vele plaatsen in de wereld, maar zeker nog niet overal daar ben ik me terdege van bewust, een vrijheid hebben, die gelijk staat aan deze van een man, is nieuw. Dat we er vandaag als mensheid beginnen vanuit te gaan dat het ondenkbaar is, dat niet iedere mens, ongeacht kleur of gender het recht op vrijheid van bestaan zou hebben, dat is ‘extreem’ nieuw.


Hoor ik je nu denken: ‘Dat is toch niet waar…’. Wel, dan vertel ik je, dat is wel waar. Het is een bijzonder jong bewustzijn van de mens dat iedereen respect zou verdienen, gelijke kansen zou moeten krijgen, gelijkheid en evenwaardigheid zou moeten ervaren.

Al deze prille dingen waarvan de mensheid zich NU bewust is geworden, moeten wij met uiterste voorzichtigheid beschermen, precies omdat ze nog zeer jong zijn.



De vrijheid van de vrouw is nog heel jong, het respect voor kinderen, waarvoor we stijgeren als we horen dat het door groepen in de wereld niet wordt gerespecteerd, is jong. Maar ook het veranderende bewustzijn naar onze leefomgeving, naar de natuur, naar de aarde is een jonge evolutie.


Gedurende honderden en honderen jaren hebben we olifanten, neushoorns, leeuwen herten… en zoveel andere species genadeloos afgemaakt, als vermaak, als sport… tot de soort haast volledig van de kaart verdween. De mensheid heeft massa’s bossen en wouden vernield… we hebben als specie ALTIJD vernield. En voor één keer, de eerste keer, denken we NU aan BESCHERMEN voor het te laat is.


Dat is toch fantastisch, DAT bewustzijn dat zich begint te ontvouwen en te ontwikkelen. Als we het ‘mirakel’ kunnen zien van de ‘vrije mens’ die in staat is om te BESTAAN, te ZIJN, in het denken en in de realiteit, wèl dan zijn we in staat om nog veel meer te laten opbloeien en te laten floreren:


De gelukkige mens, die leeft vanuit zijn hart en die zijn omgeving beschermt in de plaats van roekeloos te spelen zoals hij dat al duizenden jaren doet.


Geloof me, wij leven in een verbazingwekkende eeuw.

Laat ons deze eeuw ‘durven’ aanpakken vanuit een positieve visie, omdat we opnieuw beseffen waar we vandaan komen.

Het is, naar mijn gevoel, aan ons om te kiezen welke wolf we willen voeden. Het is een verhaal over jou en mij, over ons, over de wereld in 2021. Een verhaal dat ik nog eens wil delen, omdat het zo veelzeggend is:

Een grootvader zei eens tegen zijn kleinzoon: ‘Er speelt zich een gevecht in mij af, een strijd tussen twee wolven. De ene is slecht, boos, hebzuchtig, jaloers, arrogant en laf. De andere is goed, rustig, liefdevol, bescheiden, gul, eerlijk en betrouwbaar. Deze wolven vechten ook in jou en in ieder ander persoon. De jongen dacht even na en zei toen: ‘Welke wolf zal winnen?’. De oude man glimlachte. ‘De wolf die jij voedt.’


PLUG OPNIEUW IN OP HET COLLECTIEF GEHEUGEN.

Neem je afstand en kijk, kijk, kijk, tot je ziet wat jij moet zien.

KIES dan waaraan jij je energie en je Licht wil geven en hervindt, zoals ik, met dit kleine geheimpje, je ‘positiviteit’ op moeilijke momenten van twijfel.


 

Zondag 27 juni 2021

Met dank aan al mijn inspirators en...

'Moge deze dag een tevreden dag zijn in jouw leven.'

Christina von Dreien


38 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Ga je mee?

bottom of page