top of page

OVER TOILETPAPIER GESPROKEN…deel 2

Massa’s crisissen zijn ‘een manier’ om ons, het beste en het slechtste van onszelf, te laten zien.

Enerzijds hebben we het spektakel van de eekhoorntjes-mensen die zich naar de winkels haasten om, op een vrij agressieve manier, toiletpapier en andere benodigdheden te hamsteren en anderzijds, de zorgsector-werkers die hun leven riskeren om mensen die ziek zijn te helpen en te ondersteunen. Katastrofen geven ons ook altijd de gelegenheid voor heldendaden en acties die getuigen van grote vriendelijkheid en medeleven. Deze schrille contrasten schetsen duidelijk onze keuze tussen egoïsme en vrijgevigheid.

En over toiletpapier gesproken, veel mensen zijn verbaasd over dit fenomeen. Wat heeft wc-papier echt te maken met het coronavirus? Wel, misschien denken mensen dat ze thuis vastgebonden zijn voor enkele weken quarantaine. Als mensen bang worden, gaan hun instinctieve centra open. Het instinctieve centrum heeft zijn uitvalsbasis aan de basis van de ruggengraat, heel dicht bij de anus. Dus, wanneer ze daar geactiveerd worden, associëren ze het feit dat ze zichzelf kunnen reinigen, met het verlichten van hun angst. Als mensen zich moeten ontlasten zie je ze zich haasten om een toilet te vinden in een toestand van angst. Als ze er een vinden en hen ontlasten, komen ze met een glimlach tevoorschijn als een superheld die net de wereld heeft gered.

Dus, op een vreemde manier associëren mensen het afvegen van zichzelf met het behalen van de overwinning op het coronavirus.
Als ik maar genoeg toiletpapier heb, kan ik ‘dit ding’ verslaan.


We weten nog steeds niet precies waar het coronavirus vandaan komt, maar we weten wel dat het eerste epicentrum Wuhan was, China, ook het epicentrum van de geavanceerde technologie en de eerste plaats om het 5G-netwerk op grote schaal te verspreiden. Sommige voorafgaande gezondheidstesten hebben een correlatie aangetoond tussen de

5G-bandbreedte en de interferentie van de opname van zuurstof in de mens, waardoor ze blauwachtig worden.

Dat is interessant. Zijn er hier lessen te leren?

Dit is niet iets waar je mee kunt rommelen en dan verwachten dat er geen prijskaartje aan hangt. Zoveel lessen. Zoveel uitdagingen.

Ja, misschien is het zenuwslopend. Maar het is ook opwindend dat er ‘iets’ is gekomen dat ons, met een harde klap in het gezicht, heeft duidelijk gemaakt dat wij op zo'n grote schaal het leven op deze planeet verstoren en vernielen.

‘Kies’, lijkt het te zeggen: ‘Word wakker, of sterf!’. Is dit het moment van de film wanneer we zien en voelen, dat de held of de heldin op het diepste punt van zijn/haar lijden is gekomen. Is het ‘le moment’ suprème’, waarop de hoofdrolspeler, in deze de mens, beslist om tot een reddende actie over te gaan? Misschien, misschien niet. Toch heeft het zeker onze aandacht.

Zoals ik al eerder zei, is het coronavirus een product van de natuur en zoals we sjamanistisch gezien weten, heeft alles zijn geest, is alles bezield. Het virus is een wezen met een doel, net zoals wij allemaal een doel hebben.

Is het de vijand? Misschien niet. Misschien werkt het wel op een bepaalde manier samen met ons. Misschien is het geen enge demon of monster, maar heeft het een missie uit te voeren en als we ermee communiceren kunnen we iets leren over die missie, dat doel, die coöperatieve inspanning.

Het lijkt erop dat als velen van ons gewoon met het coronavirus zouden praten dat het misschien wat wijsheid voor ons heeft, ons wat duidelijkheid zou kunnen bieden over zijn uiteindelijke aard. Misschien is het meer een welwillend wezen dan we dachten. Iedereen is er zo in geïnteresseerd om het uit te roeien en weg te werken, maar weinigen hebben er misschien interesse in gehad om het iets aan te bieden, in welke positieve vorm dan ook.

Misschien denkt het wel: ‘Ik ben gekomen om alles wat er al was … zo uit te vergroten, dat jullie het niet meer kunnen ontkennen, dat jullie ogen definitief open konden gaan en dat jullie tot acties konden komen die jullie planeet aarde konden en kunnen redden van de ondergang.

Maar wat doen jullie?

MIJ met alle middelen proberen weg te jagen en uit te roeien, zoals jullie met al de rest van jullie planeet doen. Erger nog, hoewel ik de boodschapper ben die jullie ter hulp komt, richten jullie al jullie aandacht op mij verjagen en jullie willen, of kunnen niet zien dat jullie daardoor eens te meer een excuus hebben gevonden om alle leed dat jullie je planeet aandoen, compleet toe te dekken. Wie spreekt nog over het verschrikkelijke lijden dat jullie mekaar over heel de wereld aandoen, de vele vrouwen die onvruchtbaar zijn gemaakt met vaccins, de vele kinderen die sterven van honger en ontbering, de natuur die jullie roofbouw niet meer aankan, de hang naar winst en meer, die jullie ziende blind maakt … misschien … is dat wel de boodschap, misschien…

 

Misschien komt er nog ooit een dag dat we naar alle plagen uit het verleden kunnen kijken en ze ook kunnen begrijpen en zien dat ze een plaats hadden, een taak om te doen. Dat het niet zo slecht voor ons had hoeven te gaan, als we die missie beter zouden begrepen hebben.

Sjamanistisch gezien zijn het vaak onze grootste bondgenoten die, precies door ons verzet en onze pogingen om ze af te weren, het gevaarlijkst worden.

Dat neem niet weg dat je er er rekening mee dient te houden dat op de planeet, vandaag de dag, iedereen onderhevig is aan collectieve stress en angst die al ons denken doordringt. Alleen de meest geëvolueerde zielen zijn in staat om besmettelijke negativiteit te vermijden. Zelfs oudere zielen kunnen dingen opvangen zoals de angst voor het coronavirus en op een lager niveau kunnen ze de ziekte daadwerkelijk opvangen, dus wees niet geestelijk arrogant en onzorgvuldig. Het besmetten van anderen door onzorgvuldigheid kan ook behoorlijk karmisch zijn.

Zondag 8 november 2020

Met dank aan mijn inspirators Sandra Ingerman, José Stevens,

don Miguel Ruiz en Linda Star Wol.

En met oprechte dank lezer, om het ook eens vanuit dit standpunt te willen bekijken. Deel 3 volgt op 15 november …

Fijn weekend,

Infospirator

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ga je mee?

Comments


bottom of page