top of page

ONDERSTROOM OF BOVENSTROOM?

Iemand vroeg me deze week, waarom mijn blogs soms licht kunnen zijn en soms dan ook weer zo kritisch. Wel, het antwoord is eenvoudig:

Soms kan ik ‘de onderstroom’ van onze wereld voelen en die maakt me dankbaar en blij omdat ik merk hoe in die stroom zovelen van ons zich, gedurende de afgelopen jaren, steeds bewuster zijn geworden van de diepgewortelde hartenwens om iets te kunnen betekenen rondom bewustwording en heling.

Steeds meer mensen zien de noodzaak van een nieuw bestaan en hebben stilaan maar zeker, ook een eigen en een gemeenschappelijke kijk op waar het naartoe dient te gaan, als we willen dat onze beschaving haar groeiproces kan verder zetten. Die onderstroom weet wat we dienen los te laten en ook wat we dienen aan te trekken en zelfs ‘hoe’ we dat kunnen doen … en andere momenten realiseer ik me dat de bovenstroom zo ‘eager’ is om een web van illusies en leugens om ons brein heen te weven, zodat we, dat waarvoor we hier zijn, zouden vergeten:

‘ONZE WERELD EN ONSZELF ONDERSTEUNEN IN ONZE VOLGENDE GROEISTAP IN ONZE EVOLUTIE.’


Voor sommige mensen zal dat aanvoelen als een haast logische stap of als een (te) radicale stap of als een onoverkoombare stap. Nog anderen zullen het als een totaal onrealistische, niet haalbare stap ervaren … het is immers te laat, de wereld is om zeep.

Wat de waarheid is, zal nog moeten blijken?

Maar wat weten wij, met al onze gevarieerde en gepolariseerde menselijke hersenspinsels vanuit ‘de zichtbare’ wereld, ‘ECHT’ over waar planeet aarde mee bezig is?

Alsof wij het zijn die ‘controle’ hebben en de volgende stap zullen uitstippelen.

indien dat al zo was, wat heeft de mensheid dan al die tijd gedaan?


Het wordt me hoe langer hoe duidelijker dat wij, voor wat wij de ‘onzichtbare wereld’ of de onderstroom noemen... eigenlijk 'goed bezig zijn': Voor hen zitten we zelfs ‘on track’ en begrijpen we meer en meer dat er een ander zelf is dat onze eigen, persoonlijke werkelijkheid schept: Ons ‘Hart-Zelf’, ons echte zelf, is degene die voor die schepping verantwoordelijk is.

Als je bij hen intuned, leer je dat ons ‘ego’ niet zo slecht was als we misschien wel denken of hebben geleerd. Er zijn in feite goede en minder goede ego’s. Mensen verschillen nu eenmaal. Maar het fenomeen van het ego was de voornaamste basis voor onze evolutionaire taken. Onze beschaving had zonder het ego nooit de huidige vorm kunnen aannemen. De reden dat velen nu de schadelijke effecten ervan voelen en daarom denken dat de rol ervan moet worden afgezwakt, is dat ze onbewust de volgende stap in de evolutie voorzien. Onze beschaving kan andere beschavingen alleen herkennen en ermee integreren door het

‘Hart-Zelf’ te vinden en er binnen te gaan. Aan het ego heb je dan niets meer.


Om je individueel proces vandaag te versnellen, richting onderstroom, kan je dieper ingaan op een aantal vragen die vandaag bij eenieder van ons al wel eens komen aankloppen:


· Wie ben ik eigenlijk?

· Wat heb ik nodig om mezelf uit de oude illusies te bevrijden?

· Wat heb ik nodig om op krachten te komen en te blijven?

· Wat heb ik nodig om steeds meer Mezelf te kunnen zijn?

· Hoe kan ik op Aarde van betekenis zijn in een vorm die volledig overeenstemt met waar

ik nu zelf innerlijk zit?"

En zie dat dan allemaal maar eens te doen in een wereld die een compleet andere 'werkelijkheid' en 'zingeving' toont aan de mensheid.

Als je jezelf deels, of helemaal herkent in bovenstaande aspecten, zul je waarschijnlijk nog meer beseffen in wat voor een enorme spagaat je op dit moment leeft. Er is steeds meer kracht en inzicht nodig om jouw eigen weg, jouw openheid, gevoeligheid, harmonie en zoektocht naar waarachtigheid te beschermen, te midden van alle chaos.

Je bent, zoals een sjamaan, een lemniscaat tussen hemel en aarde, een ‘go between’, die dagelijks energie van 'boven' verzamelt, en die vervolgens, zo goed als mogelijk probeert te integreren in het hart van de lemniscaat: in jezelf.Dat is op zich al een heel proces, want iedere nieuwe, hogere frequentie zal in jou processen teweeg brengen die tijd en energie kosten. Voor ieder volgend proces geldt hetzelfde:

na doorleving en loskoppeling van de verwerking volgt de afronding. Daarna zal de nieuwe frequentie zich in jou verankeren, waardoor die in jouw veld zichtbaar, voelbaar en herkenbaar zal zijn. En dat is van grote betekenis, want daarmee vloeit de steeds puurdere energie door in het onderste deel van de lemniscaat. Daarmee draag je uit, wat jij dankzij alle bovenstaande stappen verwezenlijkt hebt.

Het constante ‘schakelen’ tussen werelden is vermoeiend, maar van oh zo'n grote betekenis!

Juist nu - meer dan ooit zijn er Lichtwerkers, van welke geaardheid dan ook, nodig die dat kanaal tussen hemel en aarde kunnen vertegenwoordigen. Laat je niet ontmoedigen door je vermoeidheid of door allerlei fysieke klachten, die waarschijnlijk al maandenlang meer of minder de kop opsteken! Laat je niet ontmoedigen door oude gedachten, of mensen die je weer omlaag duwen in dat veel te kleine mensbeeld! Vind een goede balans tussen proceswerk en rust, zodat je nog zo min mogelijk uit je kern geslingerd zult worden.


Is er iets wat ons daarbij kan helpen?

Wel weet je, als je elke keuze die je in je leven maakt, van de belangrijkste tot de kleine, alledaagse beslissingen, aan een bewuste beoordeling onderwerpt, sta je al snel een stuk verder.

De parameter waartegen je je beslissingen kan afmeten, is eigenlijk heel eenvoudig en bestaat uit drie woorden, waarvan je je kan afvragen of die in balans zijn wanneer je een beslissing neemt: ‘LICHAAM, HART, MIND’.


Als één van de drie voorwaarden boven de anderen begint uit te tornen loopt het gegarandeerd fout en net zo goed als je één van de drie niet meeneemt in je besluiten, of je het achterlaat en denkt dat het ook met twee wel verder kan. Terwijl je dit leest, zulen er in ieder geval tal van voorbeelden uit je eigen leven voor je geestesoog verschijnen, die het niet rekening houden met deze eenvoudige basis-levenswet illustreren.


Of je wordt ziek omdat je geen rust neemt en je lichaam niet verzorgt, je gaat in overdrive en je lichaam kan niet meer mee, (lichaam), of (hart) je vindt de passie niet meer terug in je leven of werk, of je creëert de illusie dat alles alléén een kwestie van hart is in het leven waardoor je niet meer tot daadkracht kan komen, of (mind), je wordt geterroriseerd door je mind die je meesleurt in de ratrace van je werk, of je laat je mind niet meer toe je, gericht,

te faciliteren daar waar nodig, waardoor er chaos ontstaat. Je verhouden, in al je beslssingen, tov deze drie voorwaarden zal je makkelijker en stabierer, in balans, kunnen houden op je pad.


Zie je, de bovenstroom (bekend) en de onderstroom, (onbekend) bestaan vandaag naast elkaar en aangezien ik vertrek van DAT WAT IS, DE BOVENSTROOM... maar ook kan voelen WELK POTENTIEEL IN DE ONDERSTROOM AANWEZIG IS, is dat de reden dat ik soms inspirerende, soms motiverende, soms inzichtelijke, soms kritische en soms kuierende blogs schrijf. Balans is belangrijk voor evenwicht.


 

Zaterdag 30 oktober 2021

Met dank aan mijn inspirators: Olga Kharitidi en Mieke Vulink

Infospirator


54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page