top of page

Leef vanuit je hart, voer uit vanuit je mind

Beste lezer,

Om één of andere technische reden, die me ontgaan is, is er wat fout gegaan met de publicatie van deze blog, waardoor een aantal lezers me laten weten hebben dat hij niet leesbaar was. Hiervoor mijn excuses. Met een dag vertraging, probeer ik het nog eens opnieuw.We leven in een sterk visuele wereld die ons voortdurend bombardeert met nieuwe stimuli en ons blootstelt aan een veelheid aan sensaties die ons in ons hoofd houden. In een chaotische, snel veranderende wereld kan het moeilijk zijn om dingen uit te zoeken … daarom is het goed om, op regelmatige basis, het 'wereld-drama-theater' los te laten om je te focussen op de ruimte van je hart – je te verplaatsen naar de stilte in je centrum.

Versta me niet verkeerd. Ik houd hier zeker geen pleidooi voor ‘drop the mind’!, In geen geval. Maar, de voorbije tweeduizend jaar van ‘mind-gedreven’ en dominant mannelijke energie, hebben niet meteen, wat je zou kunnen noemen, een succesvol resultaat opgeleverd, noch een constructieve erfenis nagelaten voor het nageslacht.

Het lijkt me dan ook niet meer dan fair om, nu de tijd er rijp voor is, over te schakelen naar een ander systeem dat, mogelijks, betere resultaten kan opleveren.

Laat me het beeld gebruiken van een bus. Tot nu toe zat de mind aan het stuur van onze bus. Hij stuurde, hij bepaalde de richting en de snelheid van de busrit en het hart zat in de bus op de achterbank, vaak zelfs, in de bagagebak achter de bus. Werken vanuit het hart werd en wordt bestempeld als ‘te’ soft, niet realistisch, not done, vrouwelijk, zwak …

Ook hier ga ik verder geen pleidooi houden. Ik wil alleen zeggen dat als je kijkt naar welke ‘competenties’, leiders van de toekomst onder de knie zullen moeten krijgen,… ik niet meteen de indruk heb dat ze, met hun oude overtuigingen over soft en sterk, nog ver gaan rijden met de bus.Waar we naartoe groeien: Aan het stuur, als kompas, ‘het denken vanuit het hart’, de intuïtie, de gut feeling EN de mind als powerful facilitator met tig-opties, keuzes, en mogelijkheden vooraan in de bus. En dan ervoor ijveren dat beiden in een ‘evenwaardige’ positie, samen door de deur van de bus kunnen. Dat is een na te streven beeld voor de toekomst.

De tijd is stilaan rijp om de overstap te maken van de begidsing en sturing van de mind, naar het intuïtie-kompas van het hart dat ons feilloos doorheen onze keuzes kan navigeren.
‘Gut feeling’, is het gevoel dat je voor het eerst ervaart wanneer je intuïtie wordt geactiveerd en probeert je iets belangrijks te vertellen. Het voelt vaak als een voorgevoel of drang naar een bepaalde actie of beslissing. Soms komt het zelfs als een fluistering van je innerlijke zelf. Om volledig vanuit het hart te leven, moeten we leren het gechatter van de mind te kalmeren, zodat ons ‘intuïtieve zelf’ aan het licht kan komen en een stem kan krijgen. Het ophouden van het on-ophoudelijke geklets van de mind bevrijdt ons van twijfel, angst en beperking. Innerlijke rust en openheid verbindt ons met de begeleiding van ons eigen innerlijke weten dat verbonden is met AL dat is.

 

Denk dus echt na over manieren om elke dag je mind tot rust te brengen … ik bedoel ECHT’nadenken en nagaan welke tool jou hierin kan ondersteunen. Het doet er niet toe of je kiest voor meditatie, mindfulness, yoga, wandelen in de natuur, fietsen, staren, gebed, of wat dan ook… zolang je er maar werk van maakt om een weg te vinden om je mind dagelijks tot rust te brengen.

Terwijl je jouw manier beoefent, oefen je meteen om de wereld vanuit een nieuwe oogpunt te ervaren. Wanneer we synchroon beginnen te lopen met het ritme van het hart, zijn we synchroon met de beat van de aarde en de kosmos. Als we leren leven vanuit het hart, kunnen we met gratie en gemak met de eb en vloed van verandering meebewegen. Een hartgericht leven leiden zal je herstellen en verjongen, en dan heb je iets terug te geven aan de wereld.

Een van de belangrijkste dingen die je op dit moment kan doen, is je hart wijd open houden, wetende dat jij ook het meer of minder dichtdraaien ervan meestert. Wees bereid om te accepteren wat het leven je brengt. Ongeacht de ervaring die om je heen gebeurt, is hoe je reageert en hoe je ervoor kiest om die ervaring waar te nemen, is altijd jouw keuze.

Je kunt wat er gebeurt gebruiken om te leren en te groeien vanuit je ervaring.

Weerstand is sowieso zinloos en wat je afstoot, trek je aan.

Je hebt een volledig uitgebalanceerd en open hart nodig om in deze donkere tijden stabiel te kunnen blijven. Maak een bewuste keuze om niet meegesleurd te worden door ongunstige omstandigheden of laat je ‘gelijkmoedigheid’ niet dooreenschudden. Je hebt geen totale controle over wat er met je gebeurt - in feite heb je vaak helemaal geen controle. Maar je hebt veel controle over ‘hoe je je verhoudt’ tot wat er met je gebeurt. Je kunt je gevoelens en ook je emoties leven … EN jezelf sturen met vriendelijkheid en mededogen.

Het is belangrijk om, in de stilte van je hart, goed te voelen wie je bent. Je bent hier op aarde aan het leren om een ​​vaste plaats te behouden in een onstabiele wereld. Blijf kalm en gecentreerd in je kracht. Maak niet te veel compromissen of verlies je doelen en gezonde principes niet uit het oog. Zo'n houding zal het innerlijke licht dat je al van bij je geboorte in je draagt, zelfs in de donkerste tijden, ondersteunen. We hebben allemaal een rol te spelen in deze donkere tijd. We leveren elk een stukje van de puzzel aan. Door eerlijk te zoeken en compassievol te delen, kunnen we onze draden van wijsheid samen weven met het Web van het leven... om zo een ​​heel nieuw tapijt te creëren.

Oefen daarom ook: gelijkmoedigheid, aarding, smudge, reinig jezelf, je huis en je werkplek tegen stagnerende of negatieve energie, installeer heldere persoonlijke grenzen, ondersteun jezelf en je naasten met effectieve hedendaagse rituelen en ceremonies en bovenal wees dankbaar voor al wat je al bereikt hebt en voor de geschenken van moeder aarde.

Hoe kalmeer jij je mind en hoe probeer je vanuit je hart te leven?

Fijn dat jullie de blogs willen lezen, blij met jullie reacties, dankbaar als

jullie, figuurlijk, in de pen kruipen, of de blog doorsturen.

Red de wereld, begin met jezelf 4.2 Zondag 28 juni 2020

Sjamaancoach-Infospirator

76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ga je mee?

Comentarios


bottom of page