top of page

Kijken, vanuit een sjamanistische visie, naar Corona. (deel 1)

Sjamanen weten dat alles in deze collectieve virtuele realiteit niets anders is dan gemanifesteerde concepten of ideeën die door de eeuwen heen uit nieuwsgierigheid zijn ontstaan. We zouden zelfs zo ver kunnen gaan om te zeggen dat nieuwsgierigheid een eigenschap is van Spirit, ons meest fundamentele zelf. Geest heeft nieuwsgierigheid. Daarom zijn we hier en leven we en hebben we al deze avonturen, uitdagingen en ervaringen. Kunstenaars, uitvinders en mystici hebben dit ook altijd begrepen.

Als mensen aan het brainstormen zijn, worden ideeën geboren, er wordt over gedroomd, geschertst, gebadineerd en geruzied, totdat ze geweigerd en afgewezen of –geadopteerd- worden. Iemand biedt een idee aan en verschillende mensen zeggen, dat is een geweldig idee, laten we dat doen. Sommigen zijn er niet zo zeker van, maar het enthousiasme van de groep neemt het over en het idee wordt in actie en vorm gebracht. Misschien wordt er een nieuw type auto geboren of een nieuw type communicatiemiddel, of een manier om energie te benutten, of een ander stukje technologie. Zoals we allemaal weten werkt het soms goed en heeft het een blijvende positieve invloed op het leven van mensen en soms blijkt dat het een vreselijk idee was en waarschijnlijk niet, of nooit had moeten worden uitgevoerd.

Zo werkt de wereld en zo leren we. Alles wat we zien, aanraken, voelen, ervaren is geboren als een idee, ‘een concept’ in een of andere verre historische geest, of het nu menselijk is of niet. Het coronavirus is niets meer dan dit, een idee dat door de natuur in vorm wordt gebracht, dat zich manifesteert om ons uit onze slaap te wekken, ons te verwijderen uit onze comfortzones waar de groei tot stilstand komt, om ons te helpen ontdekken wie we zijn, wat we zijn, hoe we bedoeld zijn om te dienen. Wat is ons medicijn? De ziekte onthult het medicijn voor ieder van ons voor het geval we het niet merkten. "Verdomme, ik zou kunnen sterven. Wat ben ik aan het doen? Leef ik mijn leven of ga ik gewoon door de bewegingen heen en laat ik me leven? Wat is mijn echte

‘medicijn-bijdrage’ aan deze aarde? Misschien is het tijd om dat te doen of mijn focus te verdubbelen om het nog beter te doen."

Ondertussen heb je waarschijnlijk al genoeg gelezen over het coronavirus: afstand houden, mondmasker dragen, je handen wassen en ze weg houden van je gezicht. ‘Negatief’ is het meest positieve woord van deze tijd geworden, wat een metafoor. Ik weet het, Je bent over-verzadigd van waar het overal in de wereld de kop opsteekt en van hoeveel mensen het hebben opgelopen en lijden of overleden zijn.

Maar heb je al iets gelezen of gehoord van de sjamanistische visie op dit hele gebeuren. Als je hier voor open staat, dan nodig ik je nu uit om even tijd te nemen en te lezen.

Wereldwijde noodsituaties doen zich voor wanneer een hele soort behoefte heeft aan een aantal lessen of een herstructurering van de realiteit. Tijdens de laatste honderd jaar waren de Eerste en Tweede Wereldoorlog en o.a. de pandemie van de Spaanse Griep in 1918, wereldwijde gebeurtenissen Hier is een andere pandemie met veel grotere gevolgen dan SARS, de Aziatische griep, de HIV-epidemie, ebola en andere soortgelijke pandemieën die bepaalde bevolkingsgroepen hebben getroffen of die beperkter van omvang waren.

Deze pandemie is bedoeld om de enorme polarisatie te doorbreken die de wereld de laatste jaren in zijn greep heeft.


Het dwingt samenwerking af en het versterkt het samenwerken in het belang van iedereen.

Het heeft impact op alle levens, economisch, sociaal, emotioneel, intellectueel en spiritueel. En het doet niet alleen dat, maar het benadrukt ook mindfulness, aandachtig zijn, in het moment zijn en niet wegzakken.

Op een interessante manier legt het de nadruk op bepaalde meer sociaal bewuste oplossingen om te voorkomen dat de gemiddelde burger in een catastrofaal banenverlies en financiële ondergang terechtkomt.

Plotseling moeten er programma's worden overwogen die mensen uit het onvermogen helpen om studentenleningen, hypotheken of medische kosten te betalen, en om om te gaan met potentieel verlies van werk, kinderopvang die nodig is om ouders te laten werken en om een groot aantal andere zeer reële uitdagingen te overbruggen.

Kapitalisten, met een harde kern, worden gedwongen om programma's te overwegen die zij formeel, als ondenkbare socialistische oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen zouden hebben beschouwd.

Dat is interessant.

Bovendien is het coronavirus, dat dodelijk genoeg is om een bepaald percentage van de mensen met wie het een contract afsluit, te doden,

eng genoeg om alle manieren van leven op een dramatische manier te verstoren. Het vraagt om aanpassingsvermogen en spontane creatieve oplossingen om met het dagelijkse leven om te gaan.

Het virus is echter niet dodelijk genoeg om grote delen van de bevolking te doden. Het is gewoon eng genoeg om ieders aandacht te krijgen.

Het is niet ontworpen als datgene wat de wereldbevolking op een significante manier zal verminderen. Dit is meer als waarschuwingschot bedoeld om ons, letterlijk en figuurlijk, wakker te laten schieten.

Het is echt een wereldwijde ‘shake-up’ die zegt:

‘Hé, jouw manier van leven is onhoudbaar. Je hebt een rotzooi gemaakt van je prioriteiten. Moeder natuur kan op elk moment ingrijpen en de beste menselijke plannen ontwrichten om duidelijk te maken hoe zwak, de pogingen zijn van jullie, mensen om de wereld te beheersen. WAKE UP!’

 

Terwijl sommigen met een meer paranoïde neiging denken dat dit virus door de mens is gemaakt in een laboratorium om de wereldorde te verstoren, is dat misschien, niet het geval.

De enorme creativiteit van de natuur is altijd aan het werk om nieuwe vormen en uitdrukkingen te creëren die de status-quo inderdaad verstoren. Ja, in de wereld van vormen is er alleen maar vergankelijkheid en verandering, verandering, verandering.

We verzetten ons ertegen en het rolt over ons heen als een tsunami of we leren te leven op een manier die verandering omarmt en zich daaraan aanpast omdat het onvermijdelijk is.

Deze pandemieën beïnvloeden ons daadwerkelijk op diepgaand biologisch niveau, genetisch, moleculair, enzovoorts. Ze veranderen ons en brengen ons, als soort, in een nieuwe richting. Moeder Natuur Maakt Geen Fouten.

Mutaties maken deel uit van de gereedschapskist van de natuur. De enige manier waarop we de kracht van deze pandemieën om ons te veranderen echt kunnen begrijpen, is door het grote geheel op de lange termijn te bekijken en achteraf te zien wat het heeft gedaan.

We worden, als soort, hier en daar gepord en aangespoord, om ons enigszins aan te passen op manieren die nochtans enorme veranderingen op ons pad zullen veroorzaken, maar niet op de manier zoals een paar rotsen die van de top van de berg rolen en daardoor een ‘bulderende’ lawine teweeg brengen.

Zaterdag 7 november 2020

Met dank aan mijn inspirators Sandra Ingerman, José Stevens,

don Miguel Ruiz en Linda Star Wol.

En met oprechte dank lezer, om het ook eens vanuit dit standpunt te willen bekijken. Morgen volgt deel 2 en op 15 november deel 3 …

Fijn weekend,

Infospirator

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ga je mee?

Comments


bottom of page