top of page

KIES vanuit het HART.Als de individuele mens tot het centrum van de samenleving is gemaakt, van onze economie, van het onderwijs en van de politiek, terwijl tegelijk massaproductie

en -consumptie, geldstromen van duizelingwekkende omvang en materiële groei de dienst uitmaken in het denken over ons welbevinden, dan hebben we een gevaarlijke combinatie tot stand gebracht. De individuele zelfzucht is dan de motor geworden van niet alleen de economie maar de gehele cultuur. In die logica gevangen, zal het individu ook structureel ontevreden moeten blijven, want is dat niet in het belang van ons allemaal?


Het is de standaardargumentatie van de voorstanders van het klassieke kapitalisme, die daarmee het beeld van de mens versmallen tot ‘homo economicus’ en die zelfs tot ideaal verheffen. Maar wat nu als op een dag 'homo economicus' zich voor de vraag gesteld ziet wat het leven voor hem als eenling betekent?

Dit was de voorziene start van de blog voor deze week…


Maar de voorbije week gingen mijn partner en ik, onvoorzien, een paar dagen naar het stadje Rocamadour, op zo’n twee uur rijden van onze plek. Rocamadour was aanvankelijk niet meer dan een halte op de bedevaartsroute naar Santiago de Compostela, maar het dorpje groeide gaandeweg uit tot een belangrijk bedevaartsoord op zich en is ondertussen het belangrijkste bedevaartsoord na Lourdes geworden. Rocamadour bestaat eigenlijk uit drie lagen: het eigenlijke dorp aan de voet van een heuvel, de kerk en de kapellen iets hogerop en het kasteel bovenaan de heuveltop. Vanop een afstand lijkt het daarom alsof Rocamadour op een verticale rotswand werd neergepoot.

Het is, voor mij, een verademing geworden om er te zijn. Het is een plek van Licht en hartswarmte. Ik vond er datgene waar ik NU het meest behoefte aan heb: ‘Stilte’.


In de crypte, waar een absoluut minimum aan impulsen is en waar je, als je dat verlangt kan gaan bidden of gewoon in de stilte kan gaan zitten, was het niet moeilijk om te vertragen en stilaan maar zeker tot mezelf te komen. Voor mij is dat het moment dat ik me kan openstellen voor boodschappen, vanuit de niet-zichtbare wereld. Ik nam mijn initiële vraag mee: ‘… wat het leven van de homo economicus als eenling betekent?’, maar ik maakte ze universeler: ‘Waarover gaat het NU?’


Vandaag wil ik hun boodschap, die ik bijzonder vond, met jullie delen. Dit was hun antwoord: ‘Vandaag is het IK het belangrijkste. Vraag nummer één is ’ What’s in it for me?’ En dat is niet eens zo’n slechte vraag. Maar wel waaraan je deze vraag gaat toetsen om een antwoord te krijgen. Is dat aan innerlijke of aan uiterlijke criteria? Alleen als we in staat zijn om

‘zorgen voor onszelf…’ te toetsen aan uitgesproken criteria en waarden van ons innerlijk diepere WETEN, dat deze vraag de toetsing met het leven zal doorstaan.

Hoe kom je bij je diepere Weten? Hoe leer je je richten naar je innerlijk kompas?

Dat kompas dat zich situeert rond en in je hart? Het is het kompas dat verbonden is met

AL DAT IS. Het is het kompas dat weet dat alles bezield is, dat alles met alles verbonden is, waardoor AL DAT IS dient gerespecteerd te worden in complete 'ziels-evenwaardigheid’. Het is het kompas dat onafscheidelijk verbonden is met zowel de Universele Wetten als met de Wetten van de Natuur. Het zijn geen complexe wetten, maar anderzijds ook geen wetten die veel achterpoortjes toestaan'. Ze zijn eenvoudig, helder en verbonden met het hoogste goed van AL DAT IS.


Het is een uitnodiging om je te verdiepen in deze 'back-to basic'-wetten, om de wetten die het hart kent (opnieuw) te ontmoeten. Ze te voelen, ze te implementeren als de steunpilaren voor je dagelijks leven in deze wankele overgangsperiode naar een nieuwe tijd. Een tijd van ‘verbinding’.


Maar eerst. Wat gebeurt er als je verdwaalt bent en niet meer bij je hartsenergie kan, wil of durft komen? Dan wordt je hoofd je gids. Je mind, je hersenen, die hoedanook al lijden onder een dodelijke overload aan informatie, het centrum dat alleen nog het IK dient en het IK-gedreven collectief leidt.


Hoe groot is vandaag de connectie nog tussen het IK en AL DAT IS?

Waar is de verbinding, waar is de evenwaardigheid, het respect en de dienstbaarheid? Waar is hier de plaats van het hart en de liefde? Evalueer in de eindfase de evolutie die de mens heeft afgelegd of heeft gevolgd en kijk hoe vandaag meer en meer mensen naar het spoor van angst worden gedreven, net als schapen die bang zijn dat hun IK, hun leven zal worden overgenomen door een macht, die hartloos heeft gezworen om ‘alleen’ te heersen over de aarde, waardoor AL DAT IS, incluis de mens zal dienen te buigen voor verregaande machtswellust .


Het is geen fraai beeld en wij hebben alle respect voor hoe eenierder hier vandaag op reageert op jullie planeet. Het is moeilijk om onze ogen te durven openen voor deze farizeeërs achter de pilaren in de tempel.

Jezus joeg hen woedend de tempel uit. Waarom? Omdat hun IK-Macht een gevaar begon te betekenen voor de verbinding met AL DAT IS.

Jezus zag wat anderen voelden, maar niet wilden zien of durfden te benoemen omdat ze het niet konden geloven. En wat we niet kunnen geloven, zien we niet... en wat we niet zien is voor velen dan ook wat er ook niet is. Maar is dat zo?


Steeds meer mensen twijfelen, voelen zich ongemakkelijk, onrustig, bang of onveilig. Dat vrienden zijn de symptomen die een verandering aankondigen die jullie NU beginnen te voelen en uit te spreken. ‘Zó willen WIJ het niet meer!’.

Het woordje ‘WIJ’, krijgt opnieuw waarde. Je kan de mens taxeren als een manipuleerbaar kuddedier, maar je kan hem ook zien als een wezen dat in staat is te denken, te voelen en dat bewust ‘verbindingen’ kan aangaan.

Als wij alleen lopen, verdwalen wij als dolende Ahasverussen. We zwerven rusteloos over de wereld.


‘Samen staan we sterk’, dat weten zij die deze kracht schuwen maar al te goed.

Hun IK-krachten brokkelen af, naarmate onze energetische WIJ-krachten groter en sterker worden. Zij worden uit de tempel verdreven op het ogenblik dat ‘verbinding’ als daad zich schaart achter het hart, de liefde, het Licht, de vredeswens, het Leven.

Zóveel is mogelijk wanneer jullie je als individu terug koppelen aan het weten van het hart dat zoveel verder reikt dan het ‘ik hou van jou’ in een verliefd koppeltje. Het hart openen betekent: ‘Je verbinden , in harmonie komen met AL DAT IS.’


Er is geen probleem met het IK als het gegidst wordt door het hart en gefaciliteerd wordt, in zijn acties en daden, door de mind. De mind zal, net als een computer tig- opties, variaties en technologische hoogstand-oplossingen aanbieden.

Maar KIES, vrienden, niet vanuit blinde opportuniteit of engzichtig winstperspectief, maar vanuit het HART dat verbonden is met AL DAT IS.

KIES en handel daarnaar en laat niet toe dat hart-loos-heid een keuze maakt voor jou.

KIJK naar de wereld en besef dat jij aan en voor een ANDERE WERELD werkt.’


Einde van deze begidsing vanuit de bovenwereld op 03.02.2023


 

Zaterdag 11 februari 2023

Met dank aan de begidsing en de stilte van de crypte in Rocamadour.

Ik heb nog een tweede vraag gesteld tijdens mijn stilte-tijd in de crypte:

‘Hoe kunnen we bij onze hartsenergie komen en haar als kracht inzetten?

Wie ook deze boodschap wil lezen, is volgende zaterdag meer dan welkom.

Infospirator, Practical Shaman49 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Ga je mee?

1 Comment


💕💖💝

Like
bottom of page