top of page

KEUZES EN… HIDDEN AGENDA’S

Als we willen weten waar we ons echt voor inzetten, hoeven we alleen maar naar ons leven te kijken. We creëren, of we ons er nu bewust van zijn of niet, altijd precies datgene waar we ons het meest voor inzetten. Het is van vitaal belang dat we begrijpen dat de keuzes die we maken altijd in overeenstemming zijn met onze DIEPSTE verbintenissen.

Door te onderzoeken wat we hebben en wat we niet hebben, zullen we in staat zijn te ontdekken en te zien waar we ons WERKELIJK voor inzetten. Wanneer ons leven niet is zoals we het willen, kunnen we er zeker van zijn dat we een tegenstrijdige

VERBORGEN VERBINTENIS hebben met iets anders dan datgene waar we zeggen aan toegewijd te zijn.


Je kunt bijvoorbeeld, bij hoog en bij laag volhouden dat je toegewijd bent aan financiële zekerheid, maar als je je keuzes zorgvuldig onderzoekt, kun je ontdekken dat je elke maand meer uitgeeft dan je verdient. Als je dieper kijkt om te zien waarom je niet spaart voor de toekomst of je schulden afbetaalt, ontdek je ongetwijfeld een andere verplichting, een diepere, die zou kunnen zijn om je geld uit te geven waar en wanneer je dat wilt. Dus als je iets ziet dat je wilt hebben, wint je natuurlijke reactie het en volg je je eerste belofte. Zonder er bij na te denken dwaal je af van je koers en gehoorzaam je je eerste verbintenis om je geld uit te geven in plaats van het te sparen.


Misschien heb je, voornemen na voornemen gemaakt, om in een betere fysieke vorm te komen door gewicht te verliezen, maar als het tijd is om te gaan sporten heb je altijd een excuus en eindig je te druk of te moe om je belofte aan jezelf te houden. Het kan zijn dat wanneer je dieper kijkt, je ontdekt dat onder de oppervlakte van deze wens een sterkere toewijding ligt aan het niet willen voldoen aan een ideaal beeld van hoe je lichaam zou MOETEN zijn.

Nogmaals, je onderliggende toewijding wint het. De meesten van ons weten niet eens dat we andere beloften hebben dan die we proberen te manifesteren. Daarom noem ik deze, verborgen beloften, ONDERLIGGENDE VERBINTENISSEN. Ze bestaan op een onbewust niveau.
Het zijn onze eerste beloften, en als ze niet bewust worden gemaakt zullen ze alle andere verlangens overstemmen.

Onze onderliggende verbintenissen sturen onze gedachten, onze overtuigingen en - het belangrijkste - onze keuzes; het zijn de onzichtbare krachten die onze realiteit vorm geven. Onze onderliggende verplichtingen zijn verantwoordelijk voor de discrepantie tussen wat we zeggen dat we willen en wat we werkelijk ervaren. Deze onderliggende verplichtingen worden gevormd door onbewuste beslissingen die we in het verleden hebben genomen. Als je bent opgevoed door controlerende ouders, ook al denk je dat je verlangt naar discipline en structuur, kan het zijn dat je leven altijd in een staat van chaos verkeert omdat je je in eerste instantie hebt gecommitteerd aan het zijn van een 'vrije geest'.

Of het kan zijn dat je een onderliggende verplichting hebt om 'veilig' te blijven, zodat je keuzes consistent zullen zijn met deze verplichting voor het al dan niet opnemen van een promotie of het aannemen van een leidinggevende rol. Je zal niet in staat zijn om je verlangen te manifesteren omdat je eerste verplichting is om binnen de grenzen van je huidige realiteit te blijven. Of, in de donkere krochten van je onbewustzijn, heb je misschien besloten dat je niemand kunt vertrouwen en dat het makkelijker is om alleen te zijn. Dus ook al wil je liefde en intimiteit in je leven, je kiest altijd de verkeerde partner omdat je je in de eerste plaats inzet om alleen te zijn. Wanneer je voortdurend keuzes maakt die in directe tegenspraak zijn met wat je zegt te willen, is het noodzakelijk dat je de wortels ervan blootlegt.


Wanneer je verbijsterd bent over de keuzes die je maakt in weerwil van je uitgesproken intenties, ga dan na of er onderliggende verplichtingen zijn. Ik beloof je, ze zijn er. Deze onderliggende verplichtingen houden ons jaar na jaar op dezelfde plaats. De meesten van ons zien onze onbewuste keuzes gewoon als daden van zwakte of brute pech, als vertrouwde, bekende fouten, vergissingen of verkeerde inschattingen.


We kopen een nieuwe handtas als we zeggen dat we onze creditcards willen afbetalen. We eten een pannekoek met slagroom en veel suiker als we zeggen dat we vastbesloten zijn om af te vallen.

We bedriegen een geliefde wanneer we zeggen dat we ons willen inzetten voor een eerlijke en intieme relatie. Telkens wanneer wij een nieuwe visie voor onszelf uitwerken, zullen wij waarschijnlijk geconfronteerd worden met de onderliggende verbintenis die dit deel van ons leven beheerst en ons verhindert dit doel te bereiken. 


Zaterdag 20 februari 2021

Met dank aan mijn inspirators Sandra Ingerman, Debbie Ford en

José Stevens.

'Kunnen we onze onderliggende verplichtingen blootleggen?' Morgen meer daarover.

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ga je mee?

Comments


bottom of page