top of page

IK wil mijn Personal Power versterken!

In de eerste plaats, stop met stressen:

Door te benadrukken dat iets niet werkt zoals het voor anderen werkt, wordt je macht nog verder verminderd, waardoor je je machtelozer en waardelozer gaat voelen en uiteindelijk, jezelf niet meer in de hand hebt. Leer te accepteren dat niet alles in je macht ligt. Mensen die gestrest raken door slecht weer, bijvoorbeeld, zijn vaak goed in het verminderen van hun eigen kracht - ze zijn zo druk bezig om zich te concentreren op de grijze dag dat ze alle dingen die ze eigenlijk wel onder controle hebben, vergeten.

Als je echt moeite hebt om te stoppen met stress, zoek dan naar mensen die je kunnen helpen je stress te verminderen of te verlichten, mensen die je vooral helpen een ander perspectief te zien. Kracht gaat vaak over perspectief.

Het komt wel vaker voor dat er nieuwe klanten in coaching komen, die zich ‘krachten-loos’ voelen als ze van start gaan, en na slechts 2 uur afsluiten met een glimlach en met moed om de dingen te veranderen. Het is duidelijk dat ik ze in die 2 uur geen supermenselijke krachten heb gegeven, dat zou ik ook met 24 uren of jaren niet kunnen; Waar het dan wel om gaat is om hen te helpen een nieuw perspectief op hun leven te krijgen, zodat ze beter en vrijer kunnen denken.

Leer om (echt) te luisteren:

In een wereld vol met gedachten, meningen en ideeën kan het moeilijk zijn om onderscheid te maken tussen onze eigen gedachten en die van iemand anders. Leer op te merken waar gedachten vandaan komen.

Is dat echt jouw gedachte?

Of heeft iemand dat idee gedeeld en neem jij het nu over … omdat jij dat wil? In dat geval geen probleem, maar … Werkt het voor jou?

Of, probeer je jezelf ‘aan te passen’ om het te laten passen?

Oefen vertrouwen

Als je ‘leert’ te luisteren naar jezelf en naar wat je voelt, kan het wel eens voorkomen dat je je vertrouwen verliest in je nieuwe ideeën. Laat je niet te snel van de wijs brengen. Vertrouwen is één van de onderliggende krachten voor geluk en succes in het leven.

Als het over Personal Power gaat is het zo dat als je vertrouwen vermindert, je kracht ook daalt. Falen, onaangename opmerkingen, passief agressieve collega's op het werk, slechte dagen en gemiste kansen mogen je vertrouwen niet permanent aantasten.

Word je bewust van je energiepatronen.

Het omgaan met je Persoonlijke Kracht vereist dat je op een scherpzinnige manier, bewust aanwezig bent, zodat je de dynamiek van de kracht in jezelf kunt observeren en evalueren.Evalueer je huidige gehechtheid.

Evalueer je gehechtheid aan zowel mensen als objecten, overtuigingen en gewoonten. Observeer ook nauwlettend wat je kracht ‘geeft en wat je kracht ‘afvoert’. Waar zijn je Personal Power-vreters?
Dit kan gemakkelijk worden gedetecteerd door hoe je je voelt in je lichaam en door te luisteren naar je intuïtie. Maak jezelf los van mensen en situaties die je kracht wegnemen en vervang ze door energieversterkende activiteiten en mensen die je vibratie verhogen wanneer je in hun aanwezigheid bent. (hier kom ik in een latere blog in detail op terug)

Bouw je eigenwaarde en emotioneel uithoudingsvermogen op.

Persoonlijke kracht komt natuurlijk voort uit het hebben van een rotsvast gevoel van eigenwaarde en het in lijn zijn met onze waarheid. Dit houdt in dat je weet en aanvaardt wie je bent in je kern en waar je voor staat, en dat je niet bang bent om je overtuigingen te verdedigen. Het maakt niet uit wat we in de buitenwereld bezitten, wat uiteindelijk invloed heeft op ons gevoel van macht is hoe we ons voelen over onszelf. ‘Elimineer’vrij kordaat , stuk voor stuk, je beperkende overtuigingen over jezelf, ontwikkel je intuïtie en je emotioneel uithoudingsvermogen. En wees niet bang om anderen in te schakelen voor hulp, steun en begeleiding onderweg. JE HOEFT HET NIET ALLEEN TE DOEN.

Maak van zelfzorg een prioriteit.

Je gevoel van macht kan niet worden gevoeld of gekanaliseerd in de wereld als je ziek en moe bent de hele tijd. Persoonlijke kracht wordt gevoed door een overvloedige staat van vitaliteit, evenwicht en gezondheid. Daarom is het goed de behoeften van je geest, lichaam en geest te erkennen en prioriteit te geven aan het voldoen aan die behoeften met een evenwichtige en gezonde levensstijl. Als je je persoonlijke behoeften eert, laat je, onbewust je onderbewustzijn ook weten dat je jezelf waardeert en dat je het waard bent, als het ware begin je je innerlijke sjamaan wakker te maken.

Gebruik je kracht als een kracht voor het goede:

Naarmate je stappen zet in de opbouw van je innerlijke kracht-versterking, zul je je geleidelijk aan meer in controle en gecentreerd voelen terwijl je je bezighoudt met alledaagse zaken. Het is essentieel om deze nieuwe krachtbron met gratie en goede bedoelingen te gebruiken. Zoals het gezegde luidt:

‘Met grote kracht komt grote verantwoordelijkheid’ en je moet je er bewust van zijn dat je dit in de geest van vrijgevigheid, creativiteit en menselijkheid moet uitdrukken. Gebruik je Persoonlijke Kracht als een kracht voor het goede in de wereld, door goede daden, bijdrage of eenvoudige woorden en daden van vriendelijkheid die de vibraties van de mensen om je heen zullen verhogen.

Hoe ga JIJ om met je Personal Power?

 

Lieve lezer, reageren kan via de blog of op de Facebook-pagina ‘Sjamaancoach’

Ik wil graag te weten komen hoe jij je Personal Power voedt?

Maar ook met vragen of voorstellen, kan je terecht op ‘Sjamaancoach’.

Infospirator

59 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Ga je mee?

1 comentario


Dikke dank om het niet alleen te moeten doen !!

Door je wijze woorden word ik, en samen met mij nog vele anderen, geregeld terug gezet op de plaats om opnieuw te starten...om dan na een tijd te mogen ontdekken dat dit makkelijker wordt...

Personal Power versterken : ja, door mezelf los te maken van mensen en situaties die mijn kracht weg nemen - het doen van energie-versterkende activiteiten voelt dan aan als een geweldige boost in de goede richting; tenminste ... àls ik ze doen en niet te veel opschuif voor andere 'verplichtingen'... ;-)

Me gusta
bottom of page