top of page

HEB JE AL GEHOORD VAN SPIEGELEN EN STALKEN?

Er wordt me regelmatig gevraagd: ‘Denk je dat Innerlijk Sjamanisme kan bijdragen tot een verandering in ons leven en tot veranderingen binnen het bedrijfsleven en waarom dan sjamanisme?’

Mijn antwoord is in ieder geval ‘JA’.

Voor velen van ons is het, in deze tijd, niet meer vanzelfsprekend om jezelf te zijn. Allerlei factoren uit vroegere levens, onze opvoeding, maatschappijregels, relaties, onzichtbare krachten, de moeilijkheid om nog te onderscheiden wat waar is en wat niet, het gebrek aan ondersteunende signalen, zorgen ervoor dat we ons aanpassen en ons vaker dan ons lief is, in een keurslijf wringen om nog te kunnen functioneren.


Waarom wil ik graag elementen uit mijn sjamanenpad met jullie delen?

Je hoort me absoluut niet zeggen dat sjamanisme ‘De Waarheid’ biedt, noch dat het ‘De Enige Weg’ is naar het goede leven.

Er zijn ongetwijfeld vele ingangspoorten en paden om dit te doen en ik keur geen enkel pad af, zolang het LICHT en LiEFDE als voedingsbron heeft. Maar voor mij als sjamane is dit pad, het pad dat voor mij ‘werkt’.


Het is het pad dat me, sedert 2001, opnieuw heeft verbonden met het web van het Leven, met alles wat is, zichtbaar en niet zichtbaar, het pad dat me opnieuw bij signalen heeft gebracht, als ‘re-connection’,

back to basic, verbinding, inspiratie vanuit de cycli van de natuur, verschillende lagen van aandacht, jezelf stalken, spiegelen, energie-uitwisseling en dat alles met de hulp van de zichtbare, maar ook niet-zichtbare wereld… EN, dat me vanuit de zelfkennis die daaruit, via mijn leraren en jarenlang het pad gaan, ontstaan is, opnieuw in het ‘levenswiel’ heeft gezet, met als taak wat ik geleerd heb, te delen om positieve heling en veranderingen in mijn community en de wereld te brengen.


Ook al is het maar een kleine en beperkte bijdrage die ik kan leveren, ik zal ze leveren, dat is mijn commitment.

Alles is energie en alles is bezield en veroorzaakt rimpelingen die zich verder zetten. Dus -jouw en mijn- bijdrage lezer, zijn absoluut van belang. Vandaar dat ik graag de sjamaanse wijsheid met je deel omdat ze je zou kunnen inspireren en motiveren om bij jezelf de innerlijke sjamaan te ontdekken, los van welke geloofsovertuiging je ook hebt en ten alle tijde kan behouden.


Dat neemt ook niet weg dat ik alle begrip heb als je het moeilijk hebt met een aantal aannames die belangrijk zijn om dit denkkader voor je te laten werken. Als je niet gelooft in reïncarnatie, niet in een sturende energie die ons pad begeleidt, niet in de kracht van de niet-zichtbare wereld die voor ieder van ons bereikbaar is en niet in het feit dat alles is bezield, dan ervaar je wat ik nu vertel misschien wel als ‘Abracadabra’. Maar weet je wat die term eigenlijk echt betekent: ‘Moge jij je zelf kunnen helen’… in zekere zin, dan toch een toverspreuk :-)


Vanuit (Tolteeks), sjamaans oogpunt, is je leven als menselijk wezen, dat zijn thuisbasis heeft in de droom van de planeet, vanaf je geboorte gericht op andere mensen.Eerst en vooral even uitleggen hoe we, binnen deze kader ‘DE DROOM VAN DE PLANEET’ zien.
Het gaat om het geloofs en overtuigingssysteem van de wereld dat voorziet in een raamwerk voor alles wat je waarneemt en op die manier beïnvloedt wat je denkt, voelt en gelooft. In zeker zin zou je kunnen zeggen het zijn de geloofs en overtuigingssystemen van alledag, waarbinnen ons leven zich afspeelt.


-Jij en ik- staan voortdurend in wisselwerking met andere mensen met wie we energie uitwisselen. Tegelijkertijd ben je als een SPIEGEL voor de ander en de ander is dat voor jou. Die uitwisseling is de basis voor wat wij ‘STALKEN’ noemen. De spiegels houden een les voor je in en dienen als gids bij het Stalken.

Maar laat me toe, voor we verder gaan, om dit woord eerst te ontdoen van zijn negatieve maatschappelijke connotatie en het te herkaderen binnen de (Tolteek)-sjamaanse kader.

Het woord ‘Stalken’ of ‘besluipen’, kan je misschien beangstigen, beste lezer. Je kunt er negatief op reageren of bij jezelf denken: ‘Lieve hemel, zal iemand mij dan Stalken!’


 

Als je er echter voor kiest deze wijsheid te leren gebruiken, zul je al je oude overtuigingen vergeten, inclusief die over het Stalken en je zult in staat zijn om iets nieuws te creëren:


‘De kunst van het Stalken van jezelf.


Het is een creatief visualisatieproces dat alleen over jou gaat; het gaat niet over iemand anders. Het concept van het Stalken komt van de jaguar, of dichter bij huis van de kat, die een meesterlijke sluiper is. Als je ooit besluit om de kunst van het Stalken te gaan beoefenen, zul jij zelf de sluipende kat zijn, de Stalker die niemand buiten zichzelf mag besluipen, die niet met de vinger naar andere mensen wijst en ze er niet de schuld van geeft dat jij je ongelukkig voelt. Je gaat jezelf Stalken: al jouw gedachten, gevoelens, gedragspatronen en emotionele wonden die je in je leven hebt opgelopen. je zult met je vinger naar jezelf wijzen en in je eigen hart kijken. De deuren die eens gesloten werden, zullen weer opengaan en je gaat eerst alle wonden helen, een voor een, zodat je het leven ten volle kunt beleven, het neemt zoals het is.

Het Stalken zal je naar zelfheling en transformatie leiden.


In deze context zal ik hier niet verder op ingaan, maar ik wilde je toch graag wat achtergrond bij dit proces meegeven.


Zaterdag 21 november 2020

Met dank aan al mijn sjamanen-leraren die me hebben geïnspireerd.


Morgen gaan we, in deel 2, nog iets dieper en praktischer in op het

sjamaanse ‘Stalken en Spiegelen’sjamaancoach.be

Infospirator
24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ga je mee?

Comments


bottom of page