top of page

Ben je het zat om je vast te voelen zitten?Ben je het zat om je vast te voelen zitten en onzeker te zijn over de richting die je leven opgaat? Je bent niet de enige.

De vraag is: ben je de waarnemer van je ‘bewust-zijn’ dat evolueert of ben je verstrikt geraakt in je verhaal?


Een verhaal is gewoon het opnieuw vertellen van wat er met je is gebeurd. Wanneer je er een gewoonte van gemaakt hebt om verhalen te interpreteren via een machteloos of beperkt verhaal, verschuift je wereld om bij dit verhaal te passen.

Bij de paarden is dat net zo. Als een paard meer dan eenentwintig dagen mankt en de oorzaak kan niet worden verholpen vóór die tijd, is de kans groot dat de blessure ‘chronisch’ wordt, dat wil zeggen dat het paard zal blijven manken, ook al is er geen reden meer toe omdat de eventuele blessure is hersteld. Je kan er dan donder op zeggen dat je mogelijk maanden tot zelfs een jaar zal mogen werken om dit psychische geworden euvel op te lossen.


Een Bewust-zijn dat evolueert, heeft creativiteit nodig. We kunnen onze eigen creativiteit 'aan-wakkeren’, bij elke kans die we daartoe krijgen. Dat betekent, kiezen om bij elke kans die we krijgen, niet te kiezen voor ‘niet goed genoeg’, ‘niet waardig, ‘niet kunnen’...

Met andere woorden: We kiezen er niet langer voor om de rol van het "slachtoffer" te spelen, want dat is wie we onszelf verklaart hebben te zijn.


Ik wordt er stilaan zeker van dat dit meer verschuift dan alleen ons emotioneel en mentaal lichaam. Door het opnieuw vertellen van een negatieve ervaring vanuit het perspectief van machteloos zijn en het slachtoffer zijn, verlaagt ook de immuunrespons van ons lichaam.

Ik ervaar dat het omgekeerde gebeurt wanneer ik het verhaal opnieuw vertel en benadruk wat ik heb geleerd - de immuunrespons van mijn lichaam neemt dan toe. Een soortgelijk effect vindt plaats wanneer ik niet langer zeg:

‘Ik zal het proberen’, ik wil wel, maar…’, ‘Ik hoop het…’ of ‘misschien…’! Als je het mij vraagt: schrappen die handel, deleten uit je persoonlijk woordenboek!


Wie me kent, weet ondertussen dat ik bijzonder sterk geloof in de verbinding tussen al dan niet uitgezuiverde woorden, in hun authenticiteit herstelde woorden, en de resultaten die we kunnen bereiken door ze opnieuw in die vorm te gebruiken in ons dagelijks leven.

De woorden die we gebruiken creëren onze identiteit, dus, ook onze emotionele helderheid en empowerment… of net niet, en dus ook de toekomst die we wensen. Dit is naar mijn gevoel waar de mensheid zich op dit moment bevindt. Het zit in een creatieve inzinking.

Er is een gevoel vast te zitten en ongeïnspireerd te zijn, en er is niets zo frustrerend.


Alles in je leven kan dan muf gaan ruiken en aanvoelen. Je lijkt wel beroofd van ideeën over je volgende aanbod, je volgende stap, inzicht in zakelijke bijsturing of creatie. Deze uitdagende situaties spelen zich mogelijk ook af in relaties, financiën, carrière, gezondheid enz..

Je hebt misschien zelfs een droom, maar je kan er niet bij of je hebt geen flauw idee wat dan je volgende stap kan zijn.

Hetzelfde geldt voor organisaties, private en publieke. In feite lijkt het erop dat we zakelijk en individueel psychologisch en systematisch overweldigd worden door verandering.


Terwijl sommigen zich eraan aanpassen, zijn de meesten bang voor het verlies van zekerheid en controle die het voorspelt. Ze hebben geen idee van ‘richting’, laat staan begrijpen wat het zou kunnen betekenen.


We lijken zowel individueel als zakelijk midden in een 'Future Shock' te leven.

Het uitgangspunt: ons persoonlijk leiderschap en ons zakelijk gevestigd leiderschap worstelt om zich aan te passen aan snelle, onvoorspelbare veranderingen en dat is net zo van toepassing op staatsorganisaties als op ieder van ons persoonlijk.


Een Nieuwe Modus operandi is nodig.

Een snel overzicht van de huidige krantenkoppen in de media over stakingen, protesten en klachten, geeft aan hoeveel van de hiërarchische structuren die zijn opgericht om ons, zijn volk te dienen, gewoon afbrokkelen. De huidige astrologische cycli duiden duidelijk op een verandering van de wacht. Het nieuwe doel is om ervoor te zorgen dat ieder van ons in bewustzijn evolueert. Of we het nu willen aanvaarden of niet, er komen wereldwijde veranderingen in wetenschap, technologie en ruimtevaart, evenals diepgaande verschuivingen in burgerrechten en humanisme. Het grootste voordeel zal worden genoten door degenen die samenwerken en de levens, gevoelens en ervaringen van anderen waarderen.

En precies hierin schuilt de oproep voor ons om tot actie te komen: onze morele verantwoordelijkheid is niet om de toekomst op te geven of te stoppen, maar om deze vorm te geven... om ons lot in ‘gezonde’ richtingen te kanaliseren en te proberen het trauma van de overgang te verlichten.


We worden opgeroepen om specifiek verder te gaan dan het gekende ‘econo-denken’, om na te denken over waar de samenleving cultureel, ecologisch en psychologisch naartoe gaat. Dat is NIET waarvoor de huidige hiërarchische structuren zijn ontworpen. De astrologische cycli geven aan dat snel veranderende, complexe omgevingen niet op het punt staan te stoppen. Er is een nieuwe modus operandi nodig om ervoor te zorgen dat voortdurende aanpassing wordt ingebouwd in organisaties om te overleven.Te veel organisaties zijn vandag de trein aan het missen omdat ze, uit angst voor verandering, blijven vasthouden aan het oude wat hen willens nillens in een cul-de-sac zal laten verzanden.


De aanmoediging om ‘op-nieuw’, mens te worden en te zijn, geeft aan dat structuren democratischer moeten worden in hun werking. Gebruiker zijn in plaats van systeemgericht. Meesters zijn van onze eigen energie.


Voor wie deze uitspraak bedenkelijk ontvangt of eraan twijfelt of de mens hiertoe wel in staat is, deze vraag:

‘Zouden mensen het al 200.000 jaar hebben overleefd als ze zich niet steeds weer hadden aangepast, hun creativiteit en flexibiliteit hadden verscherpt en antwoorden hadden gevonden op veranderingen in het klimaat, de omgeving enz..??’


DAAROM overtreffen de technologische mogelijkheden van onze hersencellen nog steeds die van de huidige computers. Laat staan het natuurlijke vermogen van ons hart, onze buik en ons zenuwstelsel om LIEFDE, VREUGDE EN VITALITEIT te ervaren waardoor we ons blijven onderscheiden van kunstmatige intelligentie. Let wel, die voorsprong zullen we alleen kunnen behouden wanneer we opnieuw onze wilskracht om te ‘over-leven' aanwakkeren, in deze talenten gaan staan, wanneer we deze mega-krachten blijven ontwikkelen en vooral ze massaal beginnen toe te passen als vorm van antigif tegen de angstporno van de technologische singulariteit.


“verandering is de enige constante in het leven”, hoeft geen doods-angst te veroorzaken. Die praten we ons alleen maar aan. Maar als we ons dan toch zo graag iets aanpraten… waarom dan niet vertrekken van: ‘Ik ontwikkel mijn creativiteit vanuit liefde en creëer van daaruit mijn flexibiliteit voor verandering, welke dan ook.’


Mijn uitnodiging is: Blijf aanwezig zijn terwijl de gebeurtenissen zich ontvouwen, terwijl het oude zijn greep probeert te behouden. Binnenkort is het weg, maar niet zonder slag of stoot. Hetzelfde zal nog een tijdje het geval zijn. Het oude is diep ingebed omdat het zich gedurende vele duizenden jaren heeft afgespeeld. Het zal net zo zijn als deze nieuwe periode zich begint te manifesteren. Het nieuwe kan niet met een druk op de knop aankomen, althans dat ervaar ik niet zo, want het oude moet vertrekken om ruimte te creëren voor de nieuwe aankomst. Dit is altijd het geval geweest gedurende de eonen van de menselijke evolutie.


Het nieuwe tijdperk zal ook worden bereikt door de mensheid die bewust verder reikt dan de aarde. Dit wordt een van de markeringen van het nieuwe tijdperk. Ja, dit is wat er eerder is gebeurd, zij het met een andere bedoeling.

Dit tijdperk markeert een periode waarin verbinding buiten de aarde gemeengoed zal worden. Het zal daarom niet zo gemakkelijk zijn om de aanwezigheid te blijven ontkennen!

Ieder van ons gaat verder met zijn eigen oefening om onze innerlijke vrede op te bouwen. Dit zal essentieel zijn om optimaal gebruik te maken van de kansen die zich beginnen voor te doen.


Houd je koers en laat de wind en getijden je brengen waar je ziel naar verlangt.

Blijf het nieuwe erkennen en integreren. Wees de waarnemer van hoe het voor jou voelt.

Het bewustzijn dat evolueert heeft verbeelding nodig. Vandaar dat de mensheid opnieuw moet worden aan-gewakkerd met yin-energie. Dit zal niet worden bereikt door wetenschap en logisch denken. Zij verifiëren gewoon wat we weten van ons bewustzijn dat evolueert.


Net zoals in de stroom van gebeurtenissen persoonlijke evolutie essentieel is, zo zijn continue inbedden van innovatie en experimenten cruciaal voor het voortbestaan van organisaties.

Daardoor wordt een mindset van ontdekking gecultiveerd, het stimuleren van innovatie en het omarmen van het onbekende.


Met andere woorden, het creëren van een wendbaarheid die organisaties in staat zal stellen te blijven reageren op een nieuw soort markt-verschuivingen en de veranderende aard van de vragen van nieuwe klanten.

Hetzelfde geldt voor ons persoonlijk wanneer we ons willen afstemmen op de verlangens van onze ziel. Als we willen overgaan van gedachte naar ondernomen acties.


Op die manier beginnen we bewust te rennen naar wat we verlangen en niet langer weg te rennen van wat angst brengt.Vrijdag 4 augustus 2023


120 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page