top of page

‘ALS JE HET KAN VASTHOUDEN, KAN JE HET OOK LOSLATEN.’

Bijgewerkt op: 8 dec. 2023


Sjamanistische LEER en DEEL cirkels

Een jaar samen op stap met je Innerlijke Sjamaan.


Het werk van de sjamaan is gericht op het vrijmaken van mensen. Het dierlijke in ons is verbonden met het meest wezenlijke van onze natuur: vrijheid. Als sjamaan doen we juist een beroep op dat animale deel van de ander. In sjamanistische oefeningen, helingen en rituelen, werken we diep in het menselijke systeem om beperkende opvattingen en energieën los te maken. We activeren als het ware de ongeconditioneerde wereld in mensen. De sjamaan activeert de zoektocht naar het weten wat vrijheid is en hoe het werkt. De kracht van pure vrijheid wordt door velen niet begrepen. Het is niet wat je zo vaak hoort:

‘de afwezigheid van onvrijheid’. Ieder wezen is namelijk gebonden aan principes en ongeschreven regels die het voortbestaan van de soort garanderen. De beste definitie van vrijheid die ik in de sjamanistische wereld ben tegengekomen is:  ‘IK MAG ALLES ZIJN’, Ik hoef mezelf niet vast te leggen in een keurslijf.


Als sjamaan sta je in verbinding met wat ik het verticale veld noem. Het is dat deel van de mens dat verbonden is met de essentie, onze spiritualiteit, onze natuurlijke staat van zijn, ons eigen natuurlijk leiderschap. Het is ons instinctieve vermogen dat ons in staat stelt om te voelen wat een natuurlijke gezonde beweging is die ons en het geheel dient. Dit ‘natuurlijke weten’ is in velen van ons sluimerend aanwezig.

Het hoeft slechts geactiveerd te worden. Het gaat naar mijn mening bij ‘natuurlijk leiderschap’ over jezelf niet om het aanleren van iets nieuws maar juist om het herinneren van iets oerouds.


Sjamanistische leermeesters zijn onorthodox en nogal uitdagend. Toch zijn hun lessen juist omdat ze zo diep verbonden zijn met onze oernatuur. Ze hebben weinig met 'wolligheid' of 'filosofie', ze gaan direct naar de nuchtere praktische kern... of zoals één van mijn leermeesters me meegaf: 'je kan de prachtigste sjamanistische reizen maken die je wil, als je ze niet kan omzetten in de praktijk van je achterkeukentje, betekenen ze niets.'

De ultieme toets van iedere sjamaan is de realiteit.

Een jaar 'Leer en Deelcirkels Innerlijk Sjamanisme' is dan ook geen hapklare comfortabele leerweg, maar een uitagend avontuur waarin jij je eigen wijsheid verdiept op jouw manier.

 

 


Spirituele Leer en Deel-cirkels: Innerlijk Sjamanisme

Waar legt de innerlijke sjamaan zich op toe?


-       Op het toelaten van je onderzoekende geest.

-       Op het leren helder zijn naar jezelf via spiegelwerk.

-       Op het afstemmen op de verschillende lagen van de zichtbare en

niet zichtbare wereld.

-       Op het vertrouwen op de wijsheid die je daaraan kan ontlenen.

-       Op je beslissingen en handelingen te laten bepalen door je eigen wijsheid en

niet door de oordelen of verwachtingen van de omgeving.

-       Op het kennen van je kwaliteiten en je valkuilen.

-       Op het weten hoe je je kwaliteiten kan inzetten zonder eigen-belang.

-       Op het kennen van je bestemming op aarde.

-       Op het besef dat je huidige leven er een is van vele en onderdeel is van

een ontwikkeling naar heelheid.

-       Op het weten en aanvaarden dat ieders persoonlijk pad deel uitmaakt van het

Groter Geheel.

-       Op het activeren en stimuleren van je eigen passie en innerlijke discipline.

-       Op oog krijgen voor de synchroniciteit in je dagelijks leven.

-       Op de erkenning dat spirituele bewustwording een levenshouding is,

geen beroep en geen geloof.

-       Op aanvaarden dat de ultieme toets van elke sjamaan, op ieder moment,

het dagelijks leven is!

 

In welke onderwerpen verdiept de Innerlijke Sjamaan zich?


WERKEN MET JE KRACHTDIEREN

Voor elk chakra werken we met vier persoonlijke krachtdieren, in elke windstreek één.

Je gaat zelf op zoek naar wat een krachtdier je te zeggen heeft: je verdiept je in de eigenschappen van het concrete dier en je verbindt die met je persoonlijke situatie en het ontwikkelingsgebied waarvoor het dier zich aandient. Gaandeweg leer je hoe je een krachtdier kan gebruikten als steunende raadgever die je -altijd- wil steunen op je pad.

 

WERKEN MET KRACHTBOMEN

Voor elke windstreek zoek je een krachtboom en je leert je daarop afstemmen. Bomen zijn letterlijk stiller, trager en gaan dieper dan krachtdieren. Je kan het vergelijken met de wijze leraren. Ze geven hun wijsheid door, maar zijn niet geïnteresseerd in of je die wel dan niet zal opnemen. Daarentegen als je het wel doet zijn ze meer dan bereid om je vragen te beantwoorden. Deze trage afstemming verdiept je lering met de dieren.

 

VORMGEVEN EN DELEN

Letterlijk leren vorm-geven is een bijzonder kenmerk van je leertraject. Het is weer een andere manier om de gelaagdheid van het Grote Geheel te verkennen. Veel deelnemers (her)ontdekken een creërend talent, ze gaan tekenen, collages maken, vilten, journaling Art, kleien, poëzie schrijven, muziek maken… het kan ongelofelijk gevarieerd worden.

In elk geval deel je je leringen in een logboek.

 

KENNISMAKEN MET THEMA’S

Naast de bijeenkomsten rond de krachtdieren en bomen besteden we aandacht aan thema’s als energie, kleuren, rituelen, familiegeschiedenis, natuurwezens, gidsen,

je eigen Heilige Ruimte leren creëren en gebruiken.

 

ZELF JE SJAMAANSE TOOLS MAKEN EN LEREN GEBRUIKEN IN HET DAGELIJKS LEVEN

Je maakt je eigen praatstok, medicijnkom, staf, medicijnbuidel, smudge, tincturen.

 

WERKEN IN DE NATUUR

In de natuur is het makkelijker om verbinding te maken met de energie van dieren, planten stenen en plekken. We werken daarom vaak samen buiten, met de elementen: aarde, water, vuur, lucht en ether en met de vier windstreken in een bos, langs een rivier, aan het strand…

 

SJAMANISTISCH WERK MET PAARDEN

Vanuit de ‘Wijsheid van de kudde’ leren we niet alleen onze unieke innerlijke kracht kennen, maar krijgen we ook inzicht en doorzicht over de plek die we innemen binnen de systemen waarvan we deel uitmaken, zodat verzoening met onze eigen ‘innerlijke kudde’ mogelijk wordt.

 

BESTEMMING VINDEN

Door te reizen naar vorige levens, leer je wat in dit leven je sjamanistische bestemming is. Dit geeft focus aan wat je kunt doen met je sjamaan-zijn. Er zijn magiërs, genezers, uitvoerders, boodschappers, leraren, beschermers en strijders.

Voor wie?

Op de vraag die vaak gesteld wordt: ‘Voor wie is deze opleiding en moet je voorkennis hebben?’, kan ik alleen antwoorden: Deze basis past voor iedereen die zich aangesproken voelt door dat waar de Innerlijke sjamaan zich op toelegt, (zie boven), voor eenieder die zich wil verdiepen in de onderwerpen van het jaartraject,(zie boven) en voor eenieder die begrijpt dat in welk domein je ook werkzaam bent of leeft, deze ‘back to basic’-kennis voor verruiming kan zorgen voor jezelf en voor allen die binnen jouw aandachtsveld verschijnen.

 

Wil je contact maken met het diepe weten dat jij je eigen gids kan worden, wakker kan leren zijn naar jezelf én helder naar de ander en heb je interesse in de Leer en Deel-cirkels

‘Innerlijk Sajamanisme’, als start van een nieuwe visie op je dagelijks leven en op je bijdrage aan het grote geheel, neem dan gerust contact op met al je vragen, bedenkingen, verwachtigen, twijfels en/of angsten voor het ongekende.

riet@sjamaancoach.be, +33/674996868


Hoe de uiteindelijke vorm er zal uitzien, staat nog niet vast.

Die zal zich vormen aan de hand van de interesse in de deelcirkels.

Wat ik wel al weet is dat er een deel op locatie zal doorgaan in ‘Pech de Bertrand’ hier in Frankrijk (6 dagen in juli), een ander deel in België (2x drie dagen in maart en mei) en tussentijds persoonlijke opvolgingen via Zoom of… (2x per maand).

Indien er voldoende interesse is, gaan de cirkels in België en Frankrijk gemeenschappelijk door, indien niet… zoeken we naar individuele oplossingen.

Het gaat in totaal om 12 dagen in 2024


Het prijskaartje voor de Leer en Deelcirkels bedraagt per deeldag 250€/pers

Niet inbegrepen zijn verplaatsing, verblijf, catering België.

Inschrijving is definitief, na betaling van het jaarbedrag, maar meer informatie hierover

volgt na inschrijving.


Ik ben benieuwd naar jullie interesse en naar jullie vragen.

Warme groet, Riet, sjamaancoach.be

85 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ga je mee?

Comments


bottom of page