top of page

SPIEGELEN EN STALKEN IN DE PRAKTIJK

Het doel van het proces van spiegelen is dat je elk moment bewust bent van de kringloop van je ziel, een proces van heel veel mensenlevens. Alles – elke situatie die zich in dit leven aan je voordoet – is er voor ons sjamanen, in vorige levens al geweest. Iedere omgeving , met alle bomen, stenen, gebouwen en mensen, is onderdeel geweest van een vorig leven. Alles in –mijn en jouw- leven, is een spiegel en manifesteert zich opnieuw aan jou om te zien hoe je in dit leven handelt en reageert en biedt je op die manier de gelegenheid om spiritueel te groeien.


Alles in je leven is een weerspiegeling van jezelf. Alles wat je om je heen ziet, zie je met je eigen ogen, je eigen waarnemingen en je eigen emoties. Wat voor soort emoties je ook voelt, het zijn altijd je eigen emoties, NIET die van de persoon naast je. Niemand anders zorgt ervoor dat je reageert of emoties voelt. Je kunt misschien wel met de vinger naar andere mensen wijzen en zeggen dat ze boos zijn of je gek maken. Maar de waarheid is dat je gevoelens echt van jou zijn; de spiegels weerspiegelen jouw eigen gevoelens naar je terug.

Als je in de spiegel kijkt en je jezelf je haar ziet kammen, is het niet de spiegel die jouw haar kamt, jij kamt je haar en dat wordt weerspiegeld in de spiegel. Alles in je leven weerspiegelt hoe jij je leven ziet en hoe jij in het leven staat.


In elke interactie zijn spiegels. Wat je niet bevalt in je baas, je collega, je partner, is in het echt een weerspiegeling van iets dat je niet bevalt in jezelf.

Je bevindt je in die relatie omdat het voorbestemd is dat jij en je baas bij elkaar zijn. Er is een dynamisch stelsel, een patroon van interactie uit een vorig leven, dat opgehelderd moet worden tussen jullie beiden. Iedere situatie in je leven bevat iets waar je naar moet kijken.


De sleutel is dat je goed op je hoede moet zijn om niet Verstrikt te raken in het energieveld van iemand anders. Dit betekent dat je niet meer emotioneel reageert op situaties in je leven. Hiervoor moet je je bewust zijn van jezelf EN tevreden zijn met jezelf. Als je ergens in betrokken raakt en reageert op andere mensen, zullen je huidige ervaringen van emotionele patronen zich in volgende levens voortzetten.


 

Denk bijvoorbeeld maar eens aan de laatste keer dat je baas, of een ander belangrijk persoon in je leven, in scherpe bewoordingen iets tegen je zei. Reageerde je op die woorden, zoals je dat waarschijnlijk in vorige levens deed, door je mond te houden en slecht over jezelf te denken?

Of had je de tegenwoordigheid van geest om ANDERS te reageren en jezelf de groei van je ziel toe te staan door op een heldere en onbevangen manier te vragen waarom hij of zij zo onredelijk was?

Als je niet emotioneel reageerde en objectief bleef, ben je meester over jezelf. Wanneer je meester over jezelf bent, begin je jezelf graag te zien, je wordt zachtaardiger en je bezit voldoende bewustzijn om je in elke situatie te kunnen verplaatsen. Je kunt zo’n situatie uit de weg gaan en niet iets zeggen of doen wat niet goed voor je voelt. Je kunt ook op dat moment jouw eigen waarheid uitspreken en daardoor in evenwicht blijven. Wanneer je meester bent over jezelf, maak je de spiegels schoon, die jou in het leven voorgehouden worden.Je poetst als het ware de spiegel van je ziel schoon.


Iedere ervaring die je in een vorig leven hebt gehad, wordt je in dit leven telkens weer aangereikt, totdat de spiegel schoon is en jij er tevreden mee bent en je er vrede mee hebt. Dat beteknt dat je er niet langer meer op reageert. In plaats daarvan heb je alleen maar liefde en respect voor jezelf. Wanneer je liefde en respect voor jezelf hebt, wordt je een spiegel van liefde en respect voor de andere mensen met wie je in aanraking komt. Je vindt op elk moment vrede in wat het leven je ook mag voorschotelen of je wordt meteen ook een meester in het leven van innerlijk sjamanisme:

‘The eternal art of living in harmony with All that is.’Met warme groeten en ‘aandacht’ voor de week die komt,


Infospirator112 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page