top of page

Red de wereld, begin met jezelf


Luister naar je lichaam Deel 3.1 Zaterdag 20 juni 2020

Je lichaam is je kompas in de fysieke wereld. Zowel fysieke als emotionele gevoelens worden geregistreerd in je lichaam. Er zit EN heelheid EN gronding in deze manier van waarnemen die betrouwbaarder is dan deze van de mind. Die produceert niet echt gevoelens. Hij ‘babbelt’ onophoudelijk en toont beelden, maar er zit geen echt gevoel in.

Waarheid voel je in je lichaam. Het kan je helpen om duurzame en blijvende veranderingen te creëren.


De vraag is dan natuurlijk: ‘Hoe behandelen we ons lichaam dat ons meer gronding en heelheid kan bezorgen en zuiverdere boodschappen doorgeeft dan onze mind?

Als we hoofdpijn hebben, is de kans groot dat we een pil nemen, hebben we stress dan kalmeren we die met een pil, idem dito bij hartkloppingen. Tegen diaree, nemen we pillen die onze darmen stil leggen. Kunnnen we niet slapen dan staat er een batterij druppeltjes en pilletjes die ons ter hulp kunnen komen ook al is al lang geweten dat slaapppillen het natuurlijke heling-systeem van ons lichaam teniet doen. Tandpijn… véél pijnstillers!, en vóór we weten welke griep er zal komen, worden we toch alvast ingeënt tegen de griep die we nog niet kennen. Babies worden gevaccineerd met meer vaccins dan hun kleine lichaam kunnen verwerken, met alle gevolgen vandien. Nu zijn we wachtende op 'het' vaccin dat de vaccin-rat-race zal winnen, voor een griep die mogelijkerwijze in deze vorm niet eens meer zal terugkomen. Zelfs ons sexueel leven proberen we te controleren met pillen.


Maar… onze boosheid gaat toch vooral uit naar de farmaceutische industrie die al deze pillen maakt, terwijl we natuurlijk toch ook niet kunnen ontkennen dat de Pharma-tak al heel wat onheil de wereld heeft uitgeholpen.

Versta me niet verkeerd, ik ben hier niet de verdediging van de Pharmawereld aan het opnemen, maarZou het kunnen dat het niet voldoende is om dit fenomeen alleen maar bij de buitenwereld neer te leggen? Verander de wereld, begin met jezelf.

Wil ik de tijd nemen om te luisteren naar de ‘echte’ boodschap van mijn lichaam, die wil gehoord worden, ‘alvorens’ ik een pil slik? Ik ga hier niet zeggen dat ik niet weet dat mijn lichaam me iets wil vertellen, maar ik behoor (nog) niet tot die mensen die de tijd nemen, die het nodig heeft, om ‘uit te zieken’ zonder medicatie, die durven pijn doorstaan gedurende lange tijd, zonder medicatie … hun voeding aanpassen en van ieder produkt opzoeken of er schadelijke stoffen of nevenwerkingen zijn. Ik heb best een hoge pijndrempel en ik kan het allemaal een tijdlang harden, maar dan vergeet ik maar al te graag mijn boosheid op de pharmaceutische wereld en mijn goede intenties en ik kies radicaal voor productiviteit, medicatie en hopen dat de pijn straks over is.

Wil ik luisteren naar de boodschap van moeder aarde die me al jaren dezelfde eenvoudige boodschappen doorgeeft?

Respecteer en leer de wetten van de natuur en je lichaam en je geest zullen gezond zijn. Verbind je met het land, de grond waar je leeft. Pas je voeding en je ritme van leven aan, aan de seizoenen. Zorg dat je genoeg in de natuur vertoeft om je longen en je geest voldoende zuurstof te geven, neem voldoende rust en slaap voldoende.

Voilà, simple comme bonjour!

Ik denk, na al die jaren nog steeds dat ik gezond leef als ik ’s morgens mijn bordje fruit of mijn smoothie verorber. Er zitten dan nota bene wel bananen, kiwi’s, mango, appelen, peren en als het even kan, aardbeien of frambozen en noten in. En tot overmaat van ramp hou ik van dat ontbijt van Januari tot Januari, terwijl ik natuurlijk wel regelmatig mekker over het feit dat het exotische fruit tot juni ongeveer, nergens op lijkt.

Geef ik mijn lichaam wat het nodig heeft?

Neen, eerder wat ik wil dat het lust, waardoor het mij dan ook regelmatig boodschappen geeft die ik niet wil horen, maar daarvoor kan ik dan terecht in het pillenparadijs.

 

Bij het schrijven van deze blog, huppelen de woorden van Fredje de Burggraeve heel regelmatig door mijn aandachtsveld. Dat doen ze al regelmatig sedert hij in 1996 op de Olympische Spelen in Atlanta een gouden medaille haalde in het zwemmen

(100 m schoolslag). Nadien vroeg een reporter hem: ‘… Of het moeilijk geweest was?’

De authentieke blik van Fredje die toen, in close up te zien was, sprak boekdelen.

Een paar seconden lang keek hij de reporter, niet goed begrijpend aan en gaf dan een antwoord: ‘Neen het was helemaal niet moeilijk. Mijn lichaam was er klaar voor en in mijn hoofd had ik de medaille al om… ik moest het alleen nog maar even doen!!'

Ik vraag me ook nu weer af, of er in die woorden soms een gouden sleutel verborgen zit … voor mijn Personal Power … en die van de wereld?

Hoe goed luister jij naar je lichaam?


Leze is top. Reageren wordt in dank afgenomen en delen natuurlijk ook ...

Sjamaancoach-Infospirator

74 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Ga je mee?

1 comentario


Luisteren naar je lichaam ... zo simpel ... en zo moeilijk in een overdaadprikkelende wereld...

Maar inderdaad , als het je dan toch eens lukt werkt het wonderbaarlijk !

Me gusta
bottom of page