top of page

JE BENT GEEN KLEINE DRUPPEL IN DE GROTE OCEAAN.JE BENT DE GEHELE OCEAAN IN EEN DRUPPEL. (RUMI)


Dit is mijn laatste blog over het thema ‘bewuste keuzes’.

Een soort ‘resumé’, zeg maar.

Ik had nooit gedacht dat dit thema de diepgang van zijn waarde zo sterk en diep wilde ontvouwen. Maar ik ben er, na deze reeks, meer dan ooit van overtuigd dat de keuzes die we vandaag maken voor morgen, er alle baat bij hebben, dat we ze ‘bewust’ maken.

Gaan voor gelijk brengt ons vandaag en in de toekomst geen geluk. Daarvoor dienen we nieuwe keuzes te maken.


Zoveel wat zolang verborgen was, wordt stilaan ontsluierd en wat we dachten te kunnen vertrouwen blijkt niet meer zo betrouwbaar als weleer en wat we geloofden dat we zagen, bijkt toch ook niet de de ultieme waarheid te zijn geweest. Ons zelfbeschikkingsrecht wordt aangevallen en persoonlijke belangen primeren. We voelen ons geshockeerd, angstig, afwachtend, slachtoffer, rebellerend, en we trekken ons terug.
Ik ga hier niet zeggen dat wat er in de buitenwereld gebeurt, niet zwaar op ons zou wegen, maar… laat ons ook ‘bewust’ worden en blijven, van het duister in

Ons-zelf: ‘Zo binnen zo buiten.'Ik weet het, dit is niet fijn om te horen of te lezen, zelfs niet om te typen, maar de buitenwereld is slechts een afspiegeling van onze binnenwereld en ze zijn dus beiden waar. Als wij werken aan onze binnenwereld zal de buitenwereld mee veranderen.

Geest gaat voor de stof want: ‘zo binnen zo buiten’.


En er is zelfs meer: ‘Zo boven zo beneden’.

Als we meer en meer onze eigen schaduw belichten, krijgen we een diepere verbinding met de onbewuste lagen in onszelf, het gaat dieper en dieper zodat wij in contact kunnen komen met het ‘collectieve onbewuste’. En hoe dieper wij geraken des te hoger kunnen wij komen want:

‘Zo boven zo beneden’. We gaan dan beseffen dat we verder kunnen reiken dan ons lichaam, verder dan de aarde. Wij zijn de spiegel van het Universum en zien onszelf hierin terug. Je weet dan dat alle kennis van het Universum in jezelf te vinden is.


‘Bewuste keuzes’ maken is NU onvoorstelbaar belangrijk en die keuzes vragen van ieder van ons om grote zorgvuldigheid van voelen, denken, spreken, schrijven en handelen, willen we bewust meewerken om een nieuw aarde-plek voor ons, onze kinderen en onze kleinkinderen te creëren.

Het is nu ook aan ons om, vanuit onze ‘bewuste keuzes’, telkens weer na te gaan wat werkelijk een zuivere, belangeloze bewustzijnverhogende bijdrage kan zijn voor onszelf, maar OOK voor ieder wezen op deze planeet EN voor de planeet zelf. En wees ervan overtuigd:

WAT BINNEN VERANDERT, ZAL ZICH BUITEN BEGINNEN TE TONEN.


Vraag je bij elke keuze af, waar je vuur vandaan komt bij het maken van die keuze, in de eerste plaats voor jezelf. Tot nader order, is ieder van ons een vrij mens in een democratie, die recht heeft op zelfbeschikking en absoluut in staat is om vanuit zijn of haar eigen uniciteit, kwaliteiten, kennen en kunnen, de zin en de onzin van grotere plaatjes te kunnen aanvoelen en overzien, ook al probeert men ons te overtuigen van het feit dat dat niet zo is.


Het is tijd om, opnieuw op eigen kracht, een compleet nieuwe weg naar geluk te ontdekken. We hebben onze toekomst in eigen hart, in eigen geest, in eigen handen in eigen ‘bewuste’ keuzes.

Die keuzes kunnen zacht en neutraal zijn, als kan.

Hard en duidelijk, als nodig.


De ‘Rake Vragen’ die we hebben behandeld in de voorbije weken, kunnen je daarbij als gidsen ondersteunen. Je hoeft ze niet allemaal te onthouden… té veel wellicht, maar maak misschien een keuze van een drietal Rake Vragen, die je het meest aanspreken en neem die iedere dag mee in je broekzak, je handtas, je Iphone, zet ze op je ijskast en je screensaver en deel ze zoveel je kan.


· Is mijn keuze een daad van geloof en vertrouwen, of is het een daad van angst?

· Is mijn keuze een daad van Zelf-liefde, of een daad van Zelf-sabotage?

. Sta ik bij het maken van mijn keuze in mijn persoonlijke kracht of probeer ik anderen te behagen?

· Maak ik de keuze om deze situatie te gebruiken als een

katalysator om te groeien en te evolueren, of om mezelf te verooordelen?

· Zal mijn keuze mijn levenskracht versterken, of zal ze me beroven van mijn energie?

· Ben ik op zoek naar wat goed is, of naar wat verkeerd is?

· Zal mijn keuze mij op lange termijn voldoening schenken, of zal ze mij op korte termijn bevrediging bezorgen?

· Zal de keuze die ik ga maken me naar een inspirerende toekomst leiden, of zal ze mij gevangen houden in mijn verleden?


 

En kijk, als ik de laatste alinea begin te typen, vloeien zowaar de woorden van een gebed uit mijn toetsenbord… ook dit wil ik met je delen.GEBED voor een ‘bewuste’ keuze.


IK KIES 'BEWUST'…

omdat ik weet dat Niet Kiezen OOK kiezen is.

IK KIES ERVOOR, OM EEN ‘BEWUSTE’ KEUZE TE MAKEN…

zodat ik geen speelbal wordt van fake raadgevers:

angst, veroordeling, pleasen, zelf-sabotage, energierovers, het verleden

die niet bijdragen tot een betere wereld

IK KIES 'BEWUST' VOOR ZELF-LIEFDE…

want wie zichzelf oprecht liefheeft, heeft ook een ander lief en respecteert

de aarde die hij in bruikleen heeft.

IK KIES ERVOOR OM MEZELF TOE TE LATEN OM FOUTEN TE MAKEN…

Want ik hoef niet ‘perfect’ te zijn, ik mag met vergissen, ik mag leren.

DIT IS HET MOMENT VAN ‘MIJN’ KEUZE.In liefde voor dit thema,

sjamaancoach.be

Infospirator146 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ga je mee?

留言


bottom of page